Edward Riedl (M)

Våldsbejakande extremism

Just nu pågår debatt om våldsbejakande extremism i riksdagens kammare. Alliansens företrädare med justitieminister Beatrice Ask i spetsen gör mycket bra ifrån sig. Det är viktigt att komma ihåg att de kritiserade reformer alliansen genomfört som t.ex. FRA mm faktiskt är viktiga och grundläggande verktyg för att bekämpa och förebygga terrordåd. De röd-grönas motstånd och nuvarande splittring i dessa frågor inger inget förtroende och deras socialdemokraternas nyvaknade engagemang för att få liknande lagstiftning på plats känns mer desperat i ljuset av deras kritik mot allíansen. Men de är välkomna att få övrig viktig lagstiftning på plats. Inte minst datalagringsdirektivet som kommer att hanteras i närtid. Det öppna samhället måste både försvara sig och förebygga terrorism.

Läs mer här, här, här, här, här, här och här.

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

  1. lf

    Nu måste du nog precisera dig.Vilka politiker i Sverige ställer upp på extremism.Anser du att några riksdagspolitiker ställer upp på våldsextremism?

  2. Anonym

    ”Det är viktigt att komma ihåg att de kritiserade reformer alliansen genomfört som t.ex. FRA mm faktiskt är viktiga och grundläggande verktyg för att bekämpa och förebygga terrordåd.”

    Det tror däremot inte jag. FRA upptäcker knappast några terrorister. Var fanns FRA när Taimour Abdulwahab var i Stockholm och härjade?

    Terrorister jagas nog betydligt effektivare med hjälp av traditionell underrättelseinhämtning, som t.ex. avlyssning av suspekta individer. Varför inte infiltrera några moskéer och ta reda på vad som predikas där? Vi vanligt folk kan ju inte arabiska, som är det språk som talas.

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-01-26 10:47)
    Jag tror inget av de i riksdagen representerade partierna själva anser sig stå för detta. Däremot kan vi med politiska beslut i olika utsträckning motverka och motarbeta dessa för samhället skadliga krafter.

  4. Edward Riedl

    Svar till Anonym (2011-01-26 12:50)
    Problemet som du missat är att Säpo inte än får använda sig av signalspaning enligt vår lagstiftning. Detta avser vi nu att ändra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.