Edward Riedl (M)

Eget ansvar

Jag ser i både nyhetsrapporteringar och olika reportage om hur svenskar menar att de tvingats ner till Egypten. De är arga för att UD inte tidigare gick ut med riktlinjer. Det är viktigt att komma ihåg att alla dessa svenskar har bokat en resa till en diktatur och att ingen tvingats åka ner dit. Däremot riskerade de att förlora pengarna för sin resa vilket givetvis inte är roligt. Men den rimliga frågan ställer inte media – Vad är ditt/ert eget ansvar? Sedan har givetvis staten ett ansvar att få hem svenskar i oroshärder – Men ansvaret att inte åka till en oroshärd måste rimligen falla inom det egna ansvaret.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    ”Svenskar tvingades att flyga ner till Egypten.http://aftonbladet.se/nyheter/article8489763.ab

    Nu är det inte bara dagis, Unga Örnar, Konsum, LO och Fonus som äger svensken. Nu tror folk att en resebyrå gör det, också.

    Den rubriken, och det som ligger bakom, kan bara hända i Sverige. I vilket annat land är folk en sådan fårskock att de åker ner till en revolution för att en tjej på 20 år i reseledaruniform säger att planer går snart…

    – Hade du åkt? Med motiveringen att Apollo tvingade dig? Socialistskada. Eller är det en dagisskada? ”

    cit Lena Holfve
    http://www.radda-sverige.nu/det-ar-riktigt-riktigt-illa/

  2. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-02-04 19:35)
    Du har rätt till din uppfattning. Synd bara att du i samband med att du utrycker den försöker förminska och vara otrevlig mot andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.