Edward Riedl (M)

Arbetslösheten minskar snabbt i Sverige

Sverige har EU:s nu snabbast sjunkande arbetslöshet vilket är glädjande för alla de som får en chans att komma ut i arbetslivet. Men det är fortsatt viktigt att vi från alliansen fortsätter med den stabila politik som gör att det går bra för Sverige. Stabila statsfinanser, långsiktiga satsningar på utbildning, politik för jobb och företagande samt långsiktig ansvarsfull politik på välfärdsområdet.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  1. mikael

    Hej Edward!

    Vad gäller arbetslösheten beror det på hur och vem man räknar. Problemet i Sverige är att vi envisas med att använda arbetsförmedlingens statistik. Men, när allt
    fler inte skriver in sig därför att de inte har rätt
    till någon arbetslöshetsförsäkring (A-Kassa) så blir deras statistik helt vilseledande.

    Man bör enligt mig räkna alla arbetslösa oavsätt om de är inskrivna på AF eller inte. Sedan bör man räkna in alla studenter, eftersom väldigt många studerar därför att de har blivit bortsorterade hos alla arbetsgivare där de sökt jobb. Således minskar ”INTE” arbetslösheten!.

  2. Högutbildad med en lägstalön

    Apropå Anders Borg:
    Handels ordförande Lars-Anders Häggström tycker att Borgs uttalande är rena dravlet.
    – Vet Anders Borg vilka lägstalöner vi har? Det finns inte en chans att sänka dem. Regeringen verkar vilja skapa ett låglöneproletariat, men det vågar man inte säga, säger Häggström till Dagens Industri.

  3. Edward Riedl

    Svar till Leif (2011-02-03 13:15)
    Det går inte att jämföra svensk arbetslöshet i procent idag med när socialdemokraterna styrde eftersom vi mäter olika saker. Vi gömmer ingen i statistik utan räknar på samma sätt som övriga OECD-länder. Det gör att vi kan mäta oss med omvärlden. Då ser vi två saker. 1. Vi har idag mycket låg arbetslöshet. 2. Den svenska arbetslösheten sjunker snabbare än för andra jämförbara länder.

  4. Edward Riedl

    Svar till mikael (2011-02-03 14:10)
    Arbetslösheten mäts på flera sätt vilket gör att du har svaren på båda dina funderingar. Det mått som används är det som gör att Sverige kan jämföras med andra länder i vår omvärld. Vi har slutat fuska med statistiken som de gamla s-regeringarna gjorde utan mäter nu deen faktiska arbetslösheten.Det gör att vi kan mäta oss med omvärlden. Då ser vi två saker. 1. Vi har idag mycket låg arbetslöshet. 2. Den svenska arbetslösheten sjunker snabbare än för andra jämförbara länder.

  5. Edward Riedl

    Svar till Högutbildad med en lägstalön (2011-02-03 15:49)
    Att socialdemokrater och fackliga socialdemokrater kritiserar regeringen är knappast uppseendeväckande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.