Edward Riedl (M)

Svensk ekonomi urstark

Den svenska ekonomin är urstark och SEB beskriver i sin konjunkturprognos att den svenska ekonomin befinner sig i ett nästan euforiskt berusat tillstånd. rbetslösheten fortsätter att falla i mycket snabb takt, statsskulden fortsätter att minska och löneökningarna väntas bli stora.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  1. Leif

    Men va bra, då kanske ni kan börja hjälpa dom svaga i samhället…men vänta nu. Det ska ni ju inte alls göra, hurra, det blir vi som har jobb och redan klarar oss bra som får det bättre. Sjuka personer som behöver hjälp fortsätter ni sparka undan benen för. Fantastiska Alliansen slår till igen.

  2. Ante Johansson

    Konjunktutinstitutet beräknar att jämviktsarbetslösheten är 6,5 procent. Det betyder att lönebildningen fungerar så dåligt att löneökningarna och inflationen blir för höga om vi släpper arbetslösheten under 6,5 procent. Riksbanken kommer att höja räntan för att hålla arbetslösheten hög och därigenom hålla nere inflationen.

    Vad kan vi göra åt den dåligt fungerande lönebildningen som ger hög jämviktsarbetslöshet?

    Hur ska jämviktsarbetslösheten sänkas så vi får full sysselsättning?

  3. Edward Riedl

    Svar till Leif (2011-02-09 09:17)
    En märklig kommentar i ljuset av att Sverige troligen har världens mest omfattande sociala trygghetssystem. Vilket land menar du bättre tar om hand sina utsatta?

  4. Edward Riedl

    Svar till Ante Johansson (2011-02-09 09:28)
    Vi har pratat om detta tidigare. Vi ser helt enkelt väldigt olika på detta. Det spelar ingen roll hur många gånger du ställer dina frågor. Mitt förslag är att du läser mina tidigare svar till dig istället för att be om dem fler gånger.

  5. Edward Riedl

    Svar till Annevi Linder (2011-02-14 08:21)
    Jag har uppriktigt svårt att förstå vad du menar många gånger. Jag vill gärna ge dig svar på de frågor och synpunkter du kommer med även om jag förstår att vi inte alltid delar samma åsikter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.