Edward Riedl (M)

Låt Säpo signalspana

Förra mandaperioden drev vi från alliansen igenom möjligheten för FRA att signalspana vilket de flesta idag känner till. Motståndet från de röd-gröna var stort. I takt med att hotbilden ökar mot Sverige är nästa naturliga steg att även tillåta Säpo signalspana som en del i sitt arbete. Dessutom har socialdemokraterna nu när de lämnat det röd-gröna samarbetet också öppnat för detta. Det är nu dags att förbättra verktygslådan i arbetet mot terrorismen och den grova organiserade brottsligheten.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Skogsägare

    Jag vet inte men jag tycker mig se mer och mer av Bodströmsamhället, ivrigt påhejad av moderater och ”liberaler”.

  2. Anders R

    ?

    Denna signalspaning som efterfrågas är sådan som kan utnyttjas efter ett brott och mot hela generella befolkningen!

    Att alla i sverige ska övervakas mot att stoppa ett mord eller annat dåd är inte tillräcklig.
    Denna kunskap kan om den finns tillgänglig och kommer i fel händer skapa mer problem än så. Kan inte alla som påpekar hit och dit om signalspaning läsa på lite om vad det igentligen betyder istället för leta snabba röster?

  3. Adversus

    Jag har varit superblå men just FRA gjorde att jag skrev till moderata rikdagsmän och sa att det var fel sedan röstade jag inte på M. Vad är de för hotbild du ser? Hur många människor i Sverige har dött av terrorism under 2000 – talet.
    Jag gjorde värnplikt i 15 månader hur lång tid gjorde du värnplikt?

  4. Edward Riedl

    Svar till Skogsägare (2011-02-18 19:10)
    Det beror nog på hur Bodströmsamhället defineras. Jag tror däremot att vi behöver en lagstiftning och ett regelverk som gör det möjligt att både förebygga och utreda en mer komplex hotbild. Det handlar både om att möta terrorism och organiserad brottslighet på ett bättre sätt.

  5. Edward Riedl

    Svar till Anders R (2011-02-18 21:57)
    Den enkla populismen står vänstersidan för i Sverige. Vad jag vet så blir folk ofta först upprörda när de hör den här typen av förslag. Så några försök att fiska röster håller jag inte på med. Tvärtom vill jag opinionsbilda för att vi ska bli bättre på att möta terrorism och organiserad brottslighet genom att ge säkerhetspolisen bättre verktyg.

  6. Edward Riedl

    Svar till Adversus (2011-02-18 22:23)
    Mycket tråkigt att höra. Den stora hotbilden som idag är svår att möta handlar om grov organiserad brottslighet där människor som utsätts hamnar i ett formligen rättslöst tillstånd. Men vi har också en framväxande hotbild där internationell terrorism finns med. Vi ska ha en bra och rättsäker lagstiftning för att kunna möta dessa hot. Sådant behöver vi ha på plats för att i första hand undvika och i andra hand få fast och fälla dem.

    Jag gjorde 10 månader i Boden vad det nu har med saken att göra…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.