Edward Riedl (M)

Stridsflyg mot demonstranter

Libyens diktator sätter nu in stridsflyg för att kväsa folkets resning. Det florerar också rykten att regimen rekryterar legosoldater som skjuter rakt in i folkmassor. Det är så pass grovt att det kanske är dags för internationell trupp att skydda befolkningen från en diktators sista försök att sitta kvar vid makten. Allra helst med stöd från FN.

Läs mer här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här , här och här.

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

  1. Leif

    Stort av dig att gå emot Bildt i denna fråga. Tur att det bara skrivs på en blogg på vk. Tror knappast då ledande inom ditt parti skulle gilla ditt tilltag.

    Ditt budskap skulle såklart vara ”Nu handlar det inte om att stödja den ena eller den andra. Det handlar om att försöka få till stabilitet och en rimlig utveckling.”

    Precis som Bildt säger

  2. Per-Ola Moström

    Men varför kan inte då Carl Bildt kräva diktatorns avgång utan hymlar:

    ”Nu handlar det inte om att stödja den ena eller den andra. Det handlar om att försöka få till stabilitet och en rimlig utveckling.”

    Moderaterna och regeringen vill tydligen inte ha någon förändring i området!

    Finns det inga liberaler i det här landet som protesterar mot Bildt?

    .

  3. Carl Bildt

    Carl Bildt vägrar ta ställning mot Libyens diktator. Carl Bildt vägrade ta ställning mot Egyptens diktator. Carl Bildt vägrade ta ställning mot Tunisiens diktator. Carl Bildt vägrade ta ställning om folkmordet på Armenier. Kan vi se en trend här Edward?

    I valet mellan det libyska folket och diktatorn Khadaffi ska det väl inte vara så himla svårt att välja sida, eller hur Edward?

  4. Börje Lundberg

    I nyheterna kl 14 i radion noterade de att uppgifterna om att Khadaffi ”bombar folket” inte har kunnat bekräftas. Däremot lär regimen säga att de har använt flygbombning för att förstöra vissa vapenförråd som demonstranterna försökte komma åt.

    Om det är sant så måste det ju i rådande situation vara bättre att bomba bort vapenförråd än att låta upproriska ungdomar komma över stora vapenförråd ? Om Khadaffi tillät vapenförråden att ockuperas så skulle risken för inbördeskrig öka väsentligt !

    Det finns skäl anta att västliga media ( som alltid har varit fientliga mot Khadaffi) gärna överdriver bombningarna dels för att sälja mer tidningar och dels för att piska upp opinionen mot Khadaffi i väst inför ett eventuellt militärt ingrepp i Libyen. Och nu medger de alltså i radionyheterna att det inte har kunnat bekräftas att några fredliga demonstranterr har bombats. Aggressiva beväpnade demonstranter måste givetvis förutsättas vara legitima mål för en suverän regim. Hur kan man annars undvika inbördeskrig ?

    Det bör beraktas att Libyen har Afrikas största ”bevisade” oljereserver. Större än Nigerias eller t.o.m USAs
    egna oljereserver.

    Och vad värre är: Khadaffi är något av en allierad med Chavez i Venezuela och därmed också befryndad med Ahmadinejad och SCO (Kina och Ryssland som har Iran o Pakistan som ”obesrvatörer”). Khadaffi är alltså del av en ”anti-imperialistisk allians” i tredje världen som inkluderar Kina och Ryssland. Något som givetvis definierar honom som USAs och därmed NATOs/EUs fiende. Så bli inte förvånad när han i västliga massmedia beskrivs som en ”galen mördare”.

    Jag antar att det finns en väsentlig risk för ett militärt ingrepp av USA/NATO i Libyen. Orsaken torde primärt vara att Libyen har nämnda stora oljereserver och stora oljereserver har tidigare visat sig vara en utomordentlig indikator för om ett land i tredje världen ska invaderas av USA och USAs vänner (främst NATO).

  5. Anders

    Det är anmärkningsvärt att Sveriges utrikesminister Carl Bildt inte tar bladet från munnen och stödjer demonstranterna. Både i fallet med Tunisien och Egypten kom Bildts stöd till demokratirörelsen först efter revolutionen. Det är anmärkningsvärt ryggradslöst av en svensk utrikesminister

  6. lf

    Vad jag förstår vill du att FN trupper går in i Libyen.Jag förstår att det är en svår situation.men jag håller med.
    FN gick ju in i Jugoslavien.Förutom oljan som håller västvärlden tillbaka,så det ju samma folkmord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.