Edward Riedl (M)

Hedersvåldet måste bekämpas

När man läser om hur hedersvåldet tar sig i uttryck inser man att det finns mycket kvar att göra. Vi måste bli bättre på att tydligt deklarera för människor som vill bo i Sverige vad som är och inte är acceptabelt. Att kränka, slå och psykiskt misshandla kvinnor och barn är inte lagligt i Sverige. Hedersvåldets värsta uttryck är när människor mördas som en konsekvens av det. Men vi måste motarbeta alla delar i detta som leder fram till dessa hemska brott. Det finns ingen religion eller kulturell utövning som står över vår lagstiftning som syftar till alla människors lika och okränkbara värde.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Isak

  ” Att kränka, slå och psykiskt misshandla kvinnor och barn
  är inte lagligt i Sverige.” Detta ”hedersvåld” har svenska män utövat och utövar varje dag. Detta är ingen ny före-
  telse. Svenska män är i minst lika stort behov av att få
  reda på att det inte finns något kulturell eller religiös
  rättighet att misshandla och mörda sina kvinnor. Att Herr
  Riedl nu försöker få mäns våld mot kvinnor att bli en
  religiös fråga blottar bara hans okunnighet

 2. Edward Riedl

  Svar till Isak (2011-02-28 11:58)
  Tråkigt att du inte ser det de flesta som arbetar med frågorna ser. Hedersvåldet måste arbetas med utifrån andra ingångar och metoder. Det innebär inte att mäns våld mot kvinnor och barn i andra avseenden är mindre allvarligt eller mindre prioriterat. Men vi måste även orka arbeta mot hedersvåldet som snarare handlar om kulturell identitet än religösa föreställningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.