Edward Riedl (M)

Den svenska tigern

Den svenska ekonomin växer nu rekordsnabbt och BNP växte under fjärde kvartalet 2010 med hela 7,3%. Så snabbt har inte svensk ekonomi växt sedan vi började mäta kvartalsvis 1970. Alliansregeringens politik för jobb och företagande gör att Sverige nu har intagit en tätposition i världssamfundet när det gäller väl fungerande ekonomisk politik.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Leif

    När skall det börja synas för vanliga människor att det går bra för sverige då? När skall den sanslöst höga arbetslösheten, för en regering som säger att allt är bra, börja sjunka så den överensstämmer med Edwards prat om att allt är så bra?

  2. JonasE

    Tigerekonomi??.
    Lägre BNP 2010 än 2007.
    Arbetslöshet på 8%.
    Det är inget vidare resultat för en tigerekonomi!!.
    Borg egna siffor visar än en gång att de ekonomiska klyftorna i Sverige växer oförminskat.

    Det är resultatet från en Alliansregering som gått till val på att hålla ihop Sverige och bekämpa utanförskapet.
    Alliansens teknik att bekämpa detta är: nya jobbskatteavdrag och försämringar i trygghetssystem och arbetsvillkor…..Detta trots att det finns få mer kostsamma och ineffektiva sätt att bekämpa arbetslösheten……så bekämpar eller befrämjar Alliansen utanförkapet??.

    Det är Alliansens som styr(just nu), att kalla detta misslyckande för tigerekonomi, är bara löjligt.
    Lika löjligt som en rehabiliteringskjedja utan rehabilitering.
    Lika löjligt som en arbetslinje som inte skapar just arbeten, utan arbetssökande.
    Lika löjligt som en arbetslöshetsförsäkring som inte omfattar alla, och NEJ det är inte ett obigatorium som behövs!!, det är regler som gör att alla omfattas som saknas!!.

    Alliansen tycks vara ett luftslott, eller ett förtäkt sätt att göra rikare än rikare och fattigare får skylla sig själva!!.

  3. Edward Riedl

    Svar till Leif (2011-03-03 14:15)
    Att du och andra fortsätter att försöka svartmåla Sverige trots att vi på punkt efter punkt sticker ut positivt känns inte särskilt trovärdigt.

  4. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-03-04 13:19)
    Om du vore meterolog och jämför dagens väder med sommaren 2007 och utifrån detta drar slutsatsen att det är riktigt riktigt kallt har du samma trovärdighet som i dina ekonomiska manövrar. Det är inte särskilt många som går på sådant tack och lov.

  5. JonasE

    Så att borgs egna siffor än en gång visar att klyftorna ökar i samhllet….är MINA ekonomiska manövrar….det är ju Borgs siffror!!.
    Dessutom är mina siffror inte felaktiga, dom bara misstämmer med ditt budskap….så sluta skjut på budbäraren, som ni även nu gör mot Kyrkan….gör något åt budskapet istället!..

  6. JonasE

    Det bör påpekas att Alliansens budgetproposition för 2011 fått kritik från riksrevisionen så som: ”det är omöjligt att bedöma om den bedrivna ekonomiska politiken är effektiv eller inte”.

    Riksrevisionen påpekar också att det är svårt att få insyn i hur regeringen mäter, och hur man kommer fram till de resultat som redovisas.
    Det är också oklart varför man använder sig av de indikatorer och mått som man använder sig av och varför de är så onödigt komplicerade.
    Hänvisningarna till ”forskning” är så luddiga och odefinierade att de skulle kunna vara tagna ur Sven-Otto Littorins masteruppsats.

    Direktcitat från riksrevisionen: ”Regeringen har genomgående hänvisat till att bedömningarna baseras på forskning, dock ofta utan att ange referenser eller redovisa faktiska beräkningar och antaganden som bedömningarna baseras på”.

    Var det ”ekonomiska manövrar” du skrev!!….låter mer som vi har med ”snedseglare” att göra…..eller??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.