Edward Riedl (M)

Videoblogg från riksdagen om Sveriges förmåga att hjälpa Libyen

Idag ställde jag en fråga till försvarsminister Sten Tolgfors om Sveriges förmåga att sätta in militärt och/eller civilt bistånd i Libyen om det internationella samfundet kallar.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. lf

    Ja,vad fick du för svar?Varför kan man inte skicka in FN- baserade styrkor i Libyen?Vad är det för skillnad nu, då man kunde skicka in militär i förra Jugoslavien.Här sker det en slakt på fattiga medborgare och den demokratiska världen står och tittar på.En massa hotfulla ord hjälper inte mot en despot som har tappat förståndet.

  2. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-03-04 19:50)
    Problemet med FN, vilket jag tagit upp tidigare i min blogg, är att diktaturer sitter vid samma bord som demokratier och hånar allt vad mänskliga rättigheter är. Det gör det ofta svårt att komma fram via detta organ.

    Men jag delar din uppfattning – Ord hjälper inte mot dessa despoter.

    Men Sverige är redo att delta om/när FN kallar. Jag önskar att det internationella samfundet ibland skulle agera lite snabbare och kanske lämna andra diktaturer utan rätt att tycka i dessa frågor när människor slaktas av de egna regimerna.

  3. lf

    Men då måste jag fråga? Vad är det för vits att ha FN i dessa dagar.Jag förstår att USA och andra enskilda stater inte vill gå in.Men nu måste FN visa handlingskraft.
    Men du har en rättspatos som jag uppskattar.

  4. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-03-09 20:08)
    Det enkla men inte fullständiga svaret kring FN är att alternativet troligen vore sämre. Men det är frustrerande att människor far illa och vi låter diktaturer och despoter blockera ibland livsviktiga beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.