Edward Riedl (M)

Mosa Anders Borg

Socialdemokrater beklagade sig över den påstådda mosa Mona kampanjen under valrörelsen. Så fort någon ifrågasatte henne ingick det i den påstådda mosa Mona-kampanjen. Mot den bakgrunden är det därför intressant att socialdemokrater under våren hela tiden angriper den populära finansminstern Anders Borg (M) med mer eller mindre sakliga påståenden. Oavsett om det handlar om debatt kring järnvägsfrågor i riksdagen eller ett kommunalråds blogg i Västerbotten. Jag börjar ana att det finns en medveten strategi att misskreditera en av alliansens populäraste ministrar. Jag är dock övertygad om att det kommer att slå tillbaka mot socialdemokratin.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

22 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Anders Borg petar i det Kommunala självstyret dessutom varför går han inte också till attack bland industrins ingånglöner även om han förde ett tal under KLS mötet till kommunalarna och offentloga arbetarna. Ni själva har varit självgode gömt er under valrörelsen, bland annat florerat bland bloggarna och misskreditera andras politik. Kasta inte sten i glashuset när ni själva inte har rent i mjölpåsen. Ni gör nog arbetet bra själv att mosa er själva.

  2. Viking

    Förklara för mig hur Elwe Nilsson kan bli ny FÖRTROENDEVALD revisor för Moderaterna i Stockholms läns landsting och hans uppgift är att se till att allt går rätt till?

  3. Isak

    Från det att Herr Riedl har bedrivit en ”avgudakampanj”
    för Anders Borg, så startar han nu en ”tyckasyndomkampanj”
    när finansministern trampade i klaveret. För på annat sätt
    kan man inte förklara fadäsen med att lägga sig i löne-
    bildningen på Svensk arbetsmarknad, när han samtidigt låter
    direktörerna i dom statliga företagen bevilja sig bonusar
    och mångmiljonarvoden utan att reagera. Skulle tro att det
    blir svårt att försvara detta i KU.

  4. JonasE

    Anders Borg gör ett så gott jobb i att mosa sig själv, så resten behöver bara titta eller heja på!!.
    Förra vårbudgeten så påstod Borg att alla fått det bättre med Alliansens politik, men när han redovisade sina siffror så påpekade en journalist att det faktist stod där i Borgs enga siffor att 10% fått det sämre!!.
    På detta så kan inte ens regeringens egen utredning visa att Jobbskatteavdraget ger mer jobb, utan den utredningen rent av avråder från fler jobbskatteavdrag, och just jobbskatteavdraget har Borg själv propagerat hårt för!.
    Sen har vi då den senaste budgeten av Borg som rikrevisionen i det närmaste underkänner!!.
    Borgs prognos på en arbetslöshet på 5% innan mandatperiodens slut, kräver 5000 nya arbeten i månaden, och klaras det målet lär nog många bli förvånade, inklusive Moderaterna själva!!.
    Finansdepartementets prognoser är ju även dessa undet kritik, och detta slår direkt på Borgs förtroende!!.
    Så mosa Borg kampanj??, nja!! det klarar han så bra själv!!.

  5. Lennart

    Du får drygt 15.000 träffar om du googlar på ”mosa mona”, du får bara 171 träffar om du googlar ”mosa anders”, så visst är det skillnad på mos och mos….

  6. RWR

    Edward, att ”mosa” en som har kompetens i sin yrkesroll är inte lika enkelt som att göra det med en som saknar dito:)

    Sen är det väl ett uttryck för att man saknar en egen avvikande ekonomisk politik! Inte så konstigt när den förda är lyckosam för landet …

  7. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-03 13:38)
    Jag delar inte din uppfattning alls. Hur tror du dina partikamrater i tex landstinget i Västerbotten resonerar kring löneläget? Inte minst med tanke på att ni sitter i majoritet och dessutom betalar bland de lägsta lönerna i landet till våra sjuksköterskor? Det är skillnad mellan att vara ansvarsfull som politiker och fullständig populist som du verkar vara.

  8. Edward Riedl

    Svar till Isak (2011-04-03 17:55)
    Åsikten att finansministern trampat i klaveret tror jag vi har rätt olika uppfattningar om. Sist jag såg var han Sveriges näst populäraste politiker efter reinfeldt. Vilket kan förklara varför den samlade vänstern nu startat en kampanj för att misskreditera honom.

  9. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-04-04 03:23)
    Jag ser ditt inlägg som en del i kampanjen att just misskreditera honom.
    För oss som har verkligheten som utgångspunkt kan vi konstatera att Borg och alliansen gjort och gör ett bra jobb med svensk ekonomi.

  10. Krister Klermalm

    Här finner jag att du har attityden att det är okej att sänka ingånglönerna bland Offentliga och kvinnodominerande yrkena, inte bland manliga och tekniska yrkena, för att kommunerna har dålig ekonomi. Borg ska inte säga någonting till kommunerna om deras ekonomi med lönerna om det inte gäller statliga medel så ska han tiga. Ingångslönerna vill ni ändå sänka i överlag.

    Jag eller partiet kan ställa i försvar med de lägsta lönerna bland sjuksköterskarna i landet på historiskt perspektiv. Vad finns i överenskommelser och protokoll med Mp inverkan av löner kan jag inte heller svara på. Partikamraterna i landstinget vill på ett ansvarstagande förbättra lönelägena för sjuksköterskorna. Det kan leda till att vi hamnar högre upp. Dock är det inte ansvartagande att sikta bland dem tre högsta att nå.

    Nu är Mp på landsting den position att kunna hamna i majoritet, dock inte nöjda med det. Här kommer vi verka för ett mer hållbar ekonomi för landstinget med insatser som minskar på utgifterna tex med Telemedecin och nätbaserade utbildningar. Det ger utrymmen för lönerna också, särskilt att få bukt på staffetläkarna på långsikt finna incintament att få (specialist-)läkarna komma hit i Västerbotten såsom inlandet. Med energieffektivisering får vi än mer slantar över i landstingskassan. Populistisk!? Nä, enbart ansvarfull politiker att verka med folket solidarisk för kommande generationer.

  11. Krister Klermalm

    En för tydlan av texten nedan med raden:
    Jag eller partiet kan INTE ställa i försvar med de lägsta lönerna bland sjuksköterskarna i landet på historiskt perspektiv.

  12. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-06 14:05)
    Nu förstår jag uppriktigt sagt inte hur du resonerar. Min poäng är att ni (s v och mp) styr i Västerbottens läns landsting. Det är ni som håller tillbaka löneläget för de offentliganställda kvinnorna i Västerbotten. Sluta försöka vara populist och ta ansvar istället för det ni bär ansvar för.

  13. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-06 14:08)
    Nu svamlar du riktigt mycket. På vilket sätt menar du att du och dina partikamrater inte är med och ansvarar för att hålla tillbaka de offentliganställdas löner i Västerbotten. Ni sitter i majoritet och det är ni som bestämmer???

    Sluta försöka plocka billiga poänger och ta ansvar för er del av verkligheten.

  14. Krister Klermalm

    Läs Roberth Winroths blogg idag så går det läsa mellan raderna att åtgärder av landstinget ekonomi leder till bättre lönesituation för dess anställda. Så ser du att Mp tar sitt ansvar, däremot är svårt att få gehör hos andra i överenskommelserna. Det borde du känna till ihop med C och KD som har svårt att få sin politik hörd i Alliansens överenskommelser.
    Kan inte förvänta sig av er att ni inte begriper resonemangerna hos vi andra har. Det har märks tydligt hos M.
    Vad är populistisk med Telemedicinen och få bukt med staffetläkarna? Läs även Roberths blogg, är även den populistiskt?

  15. Krister Klermalm

    Jag menar att jag och mina partikamrater kan inte ställa i försvar med de lägsta lönerna bland sjuksköterskarna i länet på det historiskt perspektivet.

    Inte som du i bladdimman får fram av min text till att lyda följande – ”inte är med och ansvarar för att hålla tillbaka de offentliganställdas löner i Västerbotten. Ni sitter i majoritet och det är ni som bestämmer???

    Jag och partikamtraterna är med och tar ansvar att kunna påverka lönesättningarna bättre inom landstinget idag än innan vi var i majoritet.

    Vem är det här egentligen som svamlar. Jag har sannalivets och verkliga poäng med att har ansvar för det verkliga livet av att har levt med den. Vad du ska göra är att inte nedvärdera andras liv som inte är lika värd som era för att dessa inte är som ni är, statusbärare enligt er skapta illustrution.

  16. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-07 15:30)
    Jag tror du medvetet inte förstår. Du kritiserar lönerna hos de offentliganställda och skyller på Borg. Min poäng är att det är kommuner och landsting som själva sätter lönerna och inte regeringen. dessutom är ni miljöpartister där ni är med sämre än andra på att just få upp lönerna. detta är populism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.