Edward Riedl (M)

Nu kommer skatteförslag för att underlätta för företagande

Alliansen har nu presenterat 3 nya förslag för att underlätta för företagande i vårt land. Det handlar om förenkling av expertskatten, utökande av företagens avdragsrätt och förbättringar inom 3:12 regelverket. För att klara alliansregeringens mål om full sysselsättning behöver vi fler företag och företagare som både vill starta och växa i Sverige.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Lena (M)ellin

    Apropå Black Hawk
    Sten Tolgfors säger ”Detta ska bland annat möjliggöra en förlängd svensk helikopterinsats i Afghanistan från 2013 och framåt”.

    Hur länge ska vi stanna kvar i Afghanistan?

  2. Ante

    På vilket sätt sänker detta jämviktsarbetslösheten? För att jämviktsarbetslösheten ska sjunka måste förslagen påverka lönebildningen. Men det här förslaget håller inte nere löneökningarna.

    Differentierad a-kassa, jobbskatteavdrag och försämrad a-kasseersättning påverkar lönebildningen och jämviktsarbetslösheten men det gör inte det här förslaget.

  3. Edward Riedl

    Svar till Lena (M)ellin (2011-04-10 14:18)
    Skulle du ställa samma fråga till brandkåren som släcker en brand eller till socialtjänsten som hjälper ett barn?

    Du skriver under många olika signaturer och min gissning är att du är en osolidarisk person på vänsterkanten (men jag kan givetvis ha fel).

    Svaret är att vi stannar så länge de utsatta människorna där behöver vår hjälp och det är möjligt att med internationell militär och civilt stöd hjälpa dem.

  4. Edward Riedl

    Svar till Ante (2011-04-11 08:45)
    Med vår politik närmar vi oss nivåer i arbetslöshet som Sverige hade på 1960-talet (om vi mäter på samma sätt som då).

    Du får gärna fortsätta teoritisera för att plocka poänger bäst du vill. Vår ambition är full sysselsättning och goda lönenivåer. Det ser vi också ut att nå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.