Edward Riedl (M)

Holmlund far med osanning om nedläggning av flyget till Östersund

Nu far Umeås kommunalråd ut igen och kritiserar regeringen med mycket lite på fötterna. Visst kommer vi att förändra upphandlingen av flyget mellan Östersund och Umeå. Men det finns inget förslag på att sluta upphandla trafiken helt som han låter antyda. Regeringen har ett pott pengar på drygt 100 miljoner kronor som varje år används för att upphandla icke kommersiellt lönsam trafik. I denna pott har linjen Östersund-Umeå haft förtur framför trafiken till t.ex Hemavan, Hofors mfl. Detta har varit ordningen för att klara patienttransporter till NUS. När regeringen sedan har granskat detta visar det sig att det är mycket få patienter som faktiskt åker med flyget den vägen. Mot detta lägger regeringen nu ett förslag på att lägga in linjen Östersund-Umeå i samma upphandlingsgrupp som trafiken till Hemavan, Hofors mfl. Således finns inget beslut att sluta upphandla trafiken därimellan. Däremot ska behovet nu prövas gentemot andra behov av flyg i landet.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. Isak From

    Ja det är alldeles uppenbart att Edvard Ridl inte vet vad han pratar om på sid s5 i vårädringds budgeten kan man läsa ,Ur regeringens presentation:
    Flygtrafik Östersund-Umeå
    ”Statens åtagande att tillskjuta medel för upprätthållande av flygtrafik Östersund-Umeå för patienter i behov av regionsjukvård föreslås upphöra”
    tydligare än så kan det väl inte vara.

  2. Edward Riedl

    Svar till Isak From (2011-04-15 11:59)
    Jag tror mer om dig Isak. Du vet också, om du nu läst, att sträckan Umeå-Östersund nu hanteras i samma pott som sträckan till t.ex. Hemavan, Hofors m.fl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.