Edward Riedl (M)

På väg ner i gruvan

Här får jag och mina riksdagskollegor från moderaterna skyddsutrustning innan vi går ner i gruvan. Fast sanning och säga så går man inte ner i gruvan utan man åker bil. Bara under berget i Kiruna underhåller man idag drygt 40 mil bilväg och det finns troligen lika många mil till som inte längre underhålls. Dessa vägar letar sig idag som längst ner till nivån 1375 som kommer att bli den nya brytnivån. Den var en speciell känsla att åka ner så långt under marken och veta att man har många 100-tals meter berg rakt ovanför sig. Men de män och kvinnor som dagligen jobbar här nere har relativt bra betalt även om jobbet självklart är både påfrestande och riskfyllt. På bilden är också min moderata riksdagskollega från Norrbotten Krister Hammarbergh med.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. lf

    Jag tycker det är bra att du åker och ser tusentals människor som har jobbat och slitit och skapat det välstånd som vi har.Ibland så får jag den tanken att detta är självklart från din sida.Jag hoppas att du efter detta får en mer realistisk syn på de som jobbar och tar risker.

  2. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-04-19 18:41)
    Vad får dig att tro att jag inte har den erfarenheten sedan tidigare? Du är fylld av fördomar och felaktiga uppfattningar som verkar ligga till grund för dina åsikter. Men du visar på ett tydligt sätt den gamla socialdemokratins brister. faktum är att vi moderater har dubbelt så många väljare som arbetar jämfört med socialdemokraterna. Men ni tror fortfarande att ni representerar de breda lagren människor i arbete. Detta är helt felaktigt även om ni fortfarande har den självbilden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.