Edward Riedl (M)

Jobben blir fler i Västerbotten

Nu växer jobben fram även i Västerbotten efter finanskrisen. Arbetslösheten har under det senaste året minskat med 1609 stycken personer i länet. Både det offentliga och privata nyanställer vilket är glädjande. Men det är fortsatt tufft för de yngre att ta sig in på arbetsmarknaden både i länet och riket i stort även om det skiljer mycket mellan olika kommuner. Det är ett problem som vi haft i Sverige under många år som vi måste hitta bra lösningar på som inte innebär lönedumpning för de som får ett jobb för första gången.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Som du nog vet så går under detta årtionde väldigt många personer från arbete till pensionering. Det fattas och kommer att fattas folk i privata företag och kommuner och landsting. Med en socialdemokratisk politik skulle nog snarare fler få jobb inom den offentliga vården än med alliansens. Alliansen kommer säkert att försöka ta åt sig äran av att jobben blir fler men det kommer nog bara att slå tillbaka på dom. Jag tror nog att folk förstår att med 40-talisternas uttåg från arbetsmarknaden så kommer det med automatik att bli fler lediga jobb.

  2. Edward Riedl

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2011-05-17 18:32)
    Att det skulle bli fler jobb med socialdemokraterna verkar för mig besynnerligt med tanke på deras jobbfientliga politik. Men att vi kommer att behöva fler på arbetsmarknaden när vi har stora pensionsavgångar kan vi vara överens om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.