Edward Riedl (M)

Hoppjerkan Juholt

På söndagen meddelar Håkan Juholt (S) att han inte ser något behov av att förlänga den svenska insatsen i Libyen när han besöker valrörelsen i Västra Götaland. Tre dagar senare publiceras socialdemokraternas nya hållning i frågan på DN debatt där socialdemokraterna nu vill utöka den svenska insatsen. Statsminister Fredrik Reinfeldts (M) hållning har varit att Sverige bör samtala med de andra länderna som arbetar tillsammans via FN-mandatet och att vi bör föra en sansad diskussion i Sverige mellan de partier som enades om insatsen i Libyen. Det här visar bara återigen hur oseriösa socialdemokraterna är och att de byter fot i olika sakpolitiska frågor snabbare än en steppdansös. Tack och lov styr de inte Sverige.

Det är viktigt att Sverige fortsatt kan vara en stark och trygg röst ute i världen för fred och frihet. Vi ska vara ett land och en samarbetspartner som det går att lita på. Då duger inte Juholts hoppande fram och tillbaka. Att leka motvals med regeringen i media bara för sakens skull oroar både våra soldater och anhöriga i onödan. De som varje dag riskerar sina liv för att göra vår värld tryggare på uppdrag av riksdag och regering förtjänar bättre.

Jag har alltid varit för att vi ska göra breda politiska överenskommelser i den här typen av frågor för att våra soldater och deras anhöriga ska känna ett stabilt folkligt stöd. Det signalerar också långsiktighet där vi är med och deltar. Men frågan är om den nuvarande socialdemokratin verkligen klarar av att vara med och ta det ansvaret? Hitintills är det miljöpartiet som signalerat mest ansvarstagande.

Läs mer här, här, här, här och här.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

 1. Lennart

  En hoppjerka är en person som ofta byter arbete. Så många jobb har väl Juholt inte haft?!

 2. Kent Karlsson

  Personligen föredrar jag politiker som kan ändra sig om de kommer till insikt att deras första beslut inte var genomtänkt. Nuvarande regering HAR inte den förmågan tydligen bl a vad det gäller sjukförsäkringsreformen och Fas3, förutom lite kosmestiska förändringar som de hoppas skall blidka befolkningen.

 3. Edward Riedl

  Svar till Kent Karlsson (2011-05-18 21:55)
  Jag har heller inget emot varken partier eller politiker som kan förändra sina ståndpunkter. Men det är inte det i sak min blogg handlar om utan helt enkelt det planlösa virrandet i en rätt viktig fråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.