Edward Riedl (M)

Miljöpartiet kan bli den konstruktiva partnern till regeringen

I fråga efter fråga visar en sönderfallande socialdemokrati att de inte längre är beredda att vara med och ta ansvar på det nationella planet. I det läget är det mer än välkommet att miljöpartiet nu ser ut att kunna bli en seriös partner i flera frågor. Vi har redan gjort upp i migrationsfrågor och nu ser vi ut att även kunna komma vidare i den svenska insatsen i Libyen. Det är glädjande och visar kanske vägen in i en ny era där miljöpartiet blir det seriösa och ansvarstagande partiet på vänstersidan i svensk politik.

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

 1. lf

  ja,jag tror nog inte att du skall hoppas på stora politiska växlar på miljöpartiet,när man ser hur ert sociala program faller sönder.

 2. JonasE

  Att ta ansvar på det nationella planet!!, är det likvärdigt att man röstar med Alliansen menar du??.
  Har Alliansen alltid rätt..även när dom har fel, i din värld??.

  Tror du verkligen att alla sjuka och arbetslösa som drabbats av er politik håller med om att ni är seriösa och ansvarstagande??, eller är dom tacksamma för att Opposionen finns och spärrar fler dumheter/försämringar från Alliansens sida??.

  Den sönderfallande Socialdemokratin fick högre stöd i senaste opinsmätningen än Moderaterna….inte dåligt för en sönderfallande Socialdemokrati, är ett tecken på Moderaternas idétorka!!.
  Det enda ni kan är sänka skatten och försämra välförden!!.

  Finansrådet har inte varit nådiga i sin kritik mot Alliansens förda politik!!.
  – 17:e maj 2008 – Ifrågasätter slopad fastighetsskatt samt ifrågasätter sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar!!.
  – 5:e december 2008 – Kräver mer krisinsatser!!.
  – 6:e mars 2009 – Kräver att krisinsatserna riktas mot låginkomsttagare samt fel krisinsatser!!.
  – 12:e september 2009 – Anklagar regeringen för att mörka att den vill sänka lönerna!!.
  – 8:e oktober 2009 – Anklagar regeringen för att ”trixa med utgiftstaket”!!.
  – 27:e oktober 2009 – Anklagar regeringen för att driva lönesänkningspolitik!!.
  – 17:e maj 2010 – Kritiserar sjukförsäkringsreformen som ett förhastat och slarvigt genomförande, samt kritiserar arbetsmarknadspolitiken!!.
  – 13:e september 2010 – Föredrar de RödGrönas politik mot undomsarbetslösheten framför Alliansens!!.
  – 16:e maj 2011 – Totalsågar finanspolitiksa rådet Alliansens ekonomiska politik med ord som : ”Den är ologisk, verkningslös, otydlig, missriktad och fördelningspolitiskt negativ”.

  Moderaternas poltik i ett nötskal = sänka skatten, sänka skatten, försämra arbetslöshetförsäkringen!!, sänka skatten, sänka skatten, utförsäkra sjuka!!, sänka skatten, sänka skatten, minska välfärden!!, sänka skatten, sänka skatten, öka klyftor i samhället!!, sänka skatten, sänka skatten!!!!.

 3. Edward Riedl

  Svar till JonasE (2011-05-21 02:46)
  Jag tror (låt oss ta den diskussionen fullt ut efter valet 2014) att väljarna kommer att straffa socialdemokratin inte minst utifrån deras till synes bristande förmåga till långsiktighet och ansvarstagande i politiken. Att bara klaga och byta ståndpunkter raskare än vanligt folk byter sockarna tror jag inte i längden imponerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.