Edward Riedl (M)

Abort

Just nu pågår flera paralella debatter kring abortfrågan. Som politiker måste det vara möjligt att se nyanser och inte allt i svart eller vitt. Det går att vara för fri abort samtidigt som vi för en levande debatt kring tidpunkten när samhällets skydd om kvinnans självbestämmande till sin egen kropp övergår till att vara skydd för en ny individ. För mig känns det groteskt att vi låter foster, som går att rädda till ett eget liv, självdör i över en timma för att slå vakt om kvinnors självbestämmande över den egna kroppen. Det är inte värdigt ett modernt och upplyst samhälle. Om något kan jag tänka mig hur omvärden ser på ett land som gör så mot de mest utsatta och skyddsvärda i ett samhälle. Låt oss våga debattera vid vilken tidpunkt detta självbestämmande för kvinnor övergår till att istället vara skyddet för en helt ny individ. För egen del anser jag att vid den tidpunkten vi kan rädda ett foster till ett eget liv måste samhällets ansvar vara att skydda den nya individen. Vi som är för fri abort måste ständigt våga debattera vid vilken tidpunkt möjligheten till abort ska upphöra.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. ANTI

    En sak ska du ha klart fördig, när spermien förenas med ägget startar en ny människas liv. Min mor fick missfall och mormor vaskade fram embryot ca3 cm med huvud och armar med händer, fingrarna rörde sig, det skulle du fått uppleva!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.