Edward Riedl (M)

Fria tankar om Svenska Kyrkan

Jag noterar att samma kyrka som förfasar sig över alliansregeringens politik för att hjälpa människor tillbaka till arbetsmarknaden gärna skyddar kollegor som begår övergrepp på barn. Var är alla präster och diakoner som vill samla folk på torget? Var är alla protestlistor att skriva på? Jag blir allt mer osäker på om detta verkligen är en kyrka för mig.

Edward Riedl (M).

12 kommentarer

 1. ceko

  Alla former om misstänkta brott som begås i Sverige skall anmälas till polis och åklagare. Oavsett om det är kyrkans personal eller SÄPO som har begått misstänkta brott. Det är fel att Svenska kyrkan både utreder och sedan verkar som domare.
  Men än en gång varför kommenterar Du inte att CIA-agenter opererar i Sverige och sedan får de lämna landet, när de är avslöjande. Hur trovärdig är den Svensk neutraliteten efter detta. Du kan väl ge Din personliga uppfattning.

 2. Krister Klermalm

  Lika god tycklig som alla andra är.
  Även bland kapitalister skyddar sina kolleger.
  Även bland politiker skyddar sina kolleger.
  Även bland Kyrkans folk skyddar sina kolleger.
  Även bland läkare skyddar sina kolleger.
  Alla är bara mäniskor som har gjort något dumt.

  Frågan består fortfarande även för mig, var är Kyrkan nu?

 3. lf

  Nä,men du kan ju konvertera till katolicismen.Men jag tror nog att du skall undvika att blanda ihop eran dåliga arbetsmarknadspolitik med övergrepp på barn.

 4. lf

  Du vad jag förstår tillhör du nån grupp som tillhör svenska kyrkan.Du hade ju varit i slottskyrkan och du var som vanligt imponerad.
  Men kan du verkligen vara kvar i svenska kyrkan efter din stora kritik?

 5. Edward Riedl

  Svar till ceko (2011-05-24 10:32)
  Jag har i en senare blogg skirivt om CIA. Men återigen så har jag inte ens som smbition att täcka samtliga ämnen i debatten på bloggen även om det som du efterfrågar nu råkar finnas.

 6. Edward Riedl

  Svar till lf (2011-05-24 21:00)
  Att konvertera är inte aktuellt då min tro är lika stark idag som igår. Min poäng handlar om kyrkans möjlighet att reagera när människor far illa. Ibland är det bra att börja framför egen dörr. Sedan håller jag inte med dig om att vår arbetsmarknadspolitik är dålig. Tvärtom verkar den fungera bättre än i de flesta andra europeiska länder.

 7. Edward Riedl

  Svar till rättvisa (2011-05-26 17:43)
  Flera av dessa präster är dömda av vårt rättssystem och får efter detta fortsätta arbeta med utsatta och barn. Detta vittnar enligt mig om dåligt omdöme.

 8. Edward Riedl

  Svar till lf (2011-05-26 18:50)
  Jag tillhör ingen grupp som tillhör svenska kyrkan. Jag är medlem i svenska kyrkan. Oavsett detta förbehåller jag mig rätten att kritisera när jag anser det befogat. Jag menar fortfarande att kyrkan inte bör ägna sig åt partipolitik. Kyrkan bör enligt mig inte vara en sådan arena. Om jag kan vara kvar i kyrkan efter min kritik är något jag som bloggen antyder faktiskt funderar över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.