Edward Riedl (M)

Moralen på Konstfack

Till slut har Konstfack i Stockholm hindrat en av sina konstnärer att ställa ut med hänvisning att installationen bryter mot lagen. Med tanke på Anna Odells examensarbete när hon iscensatte ett självmordsförsök och Konstfack-eleven NUG med videoverket "Territorial pissing" där han sprejar och förstör en hel tunnebanevagn trodde jag inte att Konstfack hade några begränsningar. Så med stort intresse har jag nu läst om varför Konstfack stoppade den här eleven. Döm om min förvåning när skälet är så enkelt som: Det är ok att förstöra andras egendom men inte Konstfacks. För Konstfackeleven Yonas Millares målade otillåtet i skolans foajé. Det polisanmälde skolan som vandalism. Så slutsatsen är att så länge Konstfack-eleverna inte förstör skolans egendom så verkar det vara ok.

Kanske vore det på sin plats med en kurs för både skolan och dess elever om respekt för andras egendom?

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.