Edward Riedl (M)

Stjärnan i norr

Partiledardebatten har nu börjat i riksdagens kammare och vår statsminister, Fredrik Reinfeldt (M), berättar om den lysande stjärnan i norr. Den lysande stjärnan i norr är numer omvärldens beskrivning av den svenska ekonomin. Sverige har överskott i offentliga finanser medan andra länder brottas med stora och växande underskott. Nya jobb växer fram snabbt i Sverige och vi har idag europas näst snabbast sjunkande arbetslöshet. fram till 2015 väntas cirka 300 000 nya jobb netto att växa fram i Sverige. Det går bra för Sverige och vi fortsätter att utifrån goda statsfinanser utveckla och satsa på vår gemensamma välfärd samtidigt som andra länder tvingas montera ned sin välfärd. Statsministern fortsätter att påminna om vikten av långsiktigt ansvar för att inte hamna där många andra länder idag befinner sig. Jag är glad att Sveriges statsminister heter Fredrik Reinfeldt och inget annat.

Edward Riedl (M).

13 kommentarer

  1. JonasE

    Det intressanta i detta är att andra länder tvingas motntera ner sin välfärd, denna regering har gjort detta till ett aktivt val!!.

  2. Krister Klermalm

    Visst är det bra att Sverige har överskott med offentliga finanser – inte på beskostnad av medmänsklighet till faktiska sjuka blir utförsäkrade och ny skapande fiktiva sysselsättningar av Fas 3 jobb.
    Nygamla jobb växer fram snabbt i Sverige – tyvärr är det inga faktiska nya arbetsplatser eller nya företag samt att människor förflyttar sig emellan olika aktivteter såsom studier, praktik, sjukskrivning, fas 3.
    Vi har idag europas näst snabbast sjunkande arbetslöshet – fortsatt snabbaste ökad ungdomsarbetslöshet samt inga riktiga faktiska jobb har blivit allt sedan 1950-talet.
    Vilka är dessa förväntade 300 000 nya jobb netto att växa fram i Sverige fram till 2015 – inte av att vi har kunnat behålla patenterade tekniker som i Tyskland har skappat nya jobbmed solcellsteknik. Då hade vi nog fått än fler nya faktiska jobb.

    Det går bra för Sverige på bekostnad av att låsa in folk i fiktiva jobb och skapar sämre hälsa med sjukförsäkringen och att kunna arbetslösheten ta sig ur med sämre resurser och villkor
    Goda statsfinanser behöver inte utvecklas inom sjuk- och arbetsläshets-försäkringar för dessa har gått ändå i överskott även under krisen på 90 och under den senaste. Ändå kommer dessa itne del för dessa som nu blir utförsäkrade av eran politik. Vad då satsa på vår gemensamma välfärd?

    Den vikten av långsiktigt ansvar som Reinfeld påstår sig att ni har är allt bortom verkliga värdena av ett hållbart samhälle. Visst Sverige har inte hamnat där många andra länder idag befinner sig. Däremot har resurserna att ha empati och ödmjukhet till arbetslösa, sjuka, äldre, ensamstående och ungdomar mfl. Med rätt metoder och verktyg är inte välfärden dyr utan det görs idag en fördyrning av nuvarande konstruktion och den socialdemokratiska utbyggda socialförsäkring. Den fördyrning innehåller av tjänstepersoner som itne gör sitt jobb, som ni inte vill avskedda för att skapa bättre finansiella förutsättning för staten att få in.

    fortsättning,,,

  3. Krister Klermalm

    Lite info om Fas 3

    ”Antalet deltagare i fas 3 ökar med 56 personer per arbetsdag eller 1 200 per månad.”
    ”Knappt 45 000 personer har deltagit i fas 3 sedan starten i mars 2009. Just nu deltar ungefär 25 000. Detta enligt den senaste siffran från december.” (LO-tidningen)

    ”Antalet arbetslösa IF Metallare som hamnat i Fas 3 stiger stadigt. På ett år har antalet tredubblats. I takt med att antalet ökar uppstår också problem ur ett fackligt perspektiv. I genomsnitt på det senaste året hamnar över 200 medlemmar per månad i Fas 3.”
    ”Under det senaste året antalet personer som hänvisas till Fas 3 ökat med över 100 procent, från 11 930 till 24 831 personer, enligt Arbetsförmedlingens statistik.
    Antalet arbetslösa IF Metallare stiger i samma takt. I december 2009 var 343 medlemmar i Fas 3. Samma siffra för december 2010 är 1258 medlemmar.” (IF Metall)

    fortsättning,,,

  4. Krister Klermalm

    En kommentar tidigare är inte besvarad på ännu, kanske vill du inte svara på den eller inte har hunnit eller glömt den, så här kommer det jag hade om ”barnfattigdomen”.

    Jag har inte missat poängen huvudtaget. För oavsett om det gäller ”den absoluta fattigdomen” och ”den relativa fattigdomen” så existeras fattigdomen – och det fortsätter i var dag som går när ni inte stoppar dessa utförsäkringar av ”faktiska sjuka” föräldrar som får göra av med allt dem har först innan dem får ifrån Socialförvaltningen. Tala om att föra en politik till förfall för föräldrarna till barnen. Detta har jag inte missat i verkligheten med given poäng.
    I statitistiken kan du ta med vissa grupper och andra inte med i resultatet om fattigdomen samt vrida å vända på siffrorna hit och dit för att låta vara bättre än det är.

    Ni själva skapar utanförskap av utförsäkringarna av faktiska sjuka (bland annat av flyttningarna emellan systemen) – där många barn växer upp under fattiga förhållanden av att sätta föräldrarna i oro om sin livsituation. Att kunna någon gång får en tillsvidare anställning av ”faktiska nya jobb” istället för fiktiva arbeten som praktik och Fas 3 jobb. Att i en ekonomiska risk att bli vräkt under tiden eller får betalninganmärkning som försvårar det av A-kassornas partagrafryttare och osmidiga regelverk. 

    Allt för denna osäkra väldfärdsystemen är konstruerade till fattigdom. Ni vill inte ta i detta infekterade välfärden att råda åt tillfrisknande istället för hålen som existeras idag.

    Det är ni som gör att folk tror sig att vi har fått det bättre, när det enda verket enbart gäller som har jobb, inte för dessa som tar sitt ansvar för sina liva att bli friska eller få sig ett jobb eller att kunna spara till eget kapital för nyföretagande. Istället för den förnedring och söndring som sker idag.
    När ska ni erkänna det verkliga livet som bland andra ni istället slår undan benen för dessa ansvarstagande personen utan någon makt över sina egna liv – utan är i välfärdens bojor.

  5. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-06-15 15:05)
    Du skriver romaner och inga kommentarer. Jag vet inte var du hittar tiden till detta. Jag har jämt göra att bara läsa allt du skriver. Jag hänvisar dig till att läsa mina bloggar om barnfattigdom mm för att få svar på alla dina frågor.

  6. Krister Klermalm

    Nedlåtande som vanligt är du och lever inte med i verkligheten som jag gör i själva systemen. Det är du som är i utanförskapet av att inte befinna dig i välfärden såsom jag är. Jag tar det hela som en äktighet ur verkligheten som jag berättar. Har du huvudtaget läst mina bloggartiklar, för det vore intressant att veta jag du tyck där om vad jag har skrivit om. Dock får läsa bakåt en bra bit för de passande inläggen.

    Det ska rensas och städas på Arbetsförmedlingen – av tjänstepersoner som itne duger till för de arbetssökande, direktiv ändringar som säkrar den arbets-löse och -förde personens framtid med en egen försörjning, samt i systemen av regelverk och dator rutiner mmm.

    Mina egna förslag till åtgärder för arbetslösa och de med funktionsnedsättning.
    Jobb- och utvecklingsgarantin ska vara långsiktigt och ge arbetslivsnyttig sysselsättning med ansvarsstöd av vanligt lön. Ifall du inte är inkomst berättigad kan du få lägsta A-kassan dock får det inte understiga gällande socialnorm som du får av din kommun + 1000:-.
    Beroende på enskildes arbetshistorik och vilka av Arbetsförmedlingens anställningsstöd som gäller.
    Dock ska stöden var högre än socialnormen för ett mer motiverad att ta praktik eller utvecklingsanställning etc.
    En arbetssökande kan tacka nej till en åtgärd eller arbetplats som den enskilde finner inte är passande för sina framtidsutsikter för framtida anställning eller jobb chans – det har utnyttjas av AF handläggarna själva i sina makt positioner över den arbetssökande.
    Anordnarna får inte med ert Fas 3 fasoner av 225 kronor om dagen för varje arbetslös – det räcker med de befinntliga ersättningarna som finns.
    Arbetslöse rätt- och trygghets-säkerhet ska byggas in i systemen – idag missbruks det av både AF och andra instanser samt arbetsgivarna. Ingen sekretess som missgynnar den arbetssökande ställning.
    Med allt detta medför ökad själv -känsla och -ständighet samt rättsfrihet emot starkare parter.

    fortsättning,,,

  7. Krister Klermalm

    Arbetsförmedlingen ska göra konkreta handlingsplaner och uppföljningarna av platserna är uppfyllda för den arbetssökande/anställdes bästa samt tar emot deras synpunkter på allvar och respekteras till åtgärder.
    Arbetsförmedlingen ska tillgodose en arbetsbord tillfredställande för arbetsökande av en komfortabel och välutrustad arbetsmiljö plats – PC (samma operativ i alla burkar och fungerar, text- & bild-program typ open office och gimp, internet), scanner, enheter (usb, hd, sd mfl), avlastningsytor på båda sidor för anteckningsblock och materialhantering, ryggen fri position utan risk för titt över axeln eller annat störande moment.
    Arbetssökande ska logga in med ett nick för att få koll på vem som gör att datorn inte går att användas. Händer saker upprepade ifrån någon ska den gå en datorkurs för att minska avbrotten för andra att använda sökandeplatsen.
    När en sökande finner något trasigt eller annat ska detta omedelbart åtgärdas fortast möjliga. Återkommer sökande om samma till en annan på AF ska det tillkallas på direkten för åtgärd.

    Allt konstrueras efter hur det är verkligen för en arbetsökande som totalt har blivit missgynnad av hur Arbetsförmedlingen utför sitt jobb för oss och deras konstruktion i olika saker som inte är tillfredställande goda för en riktig anställning av egen försörjning imorgon.

  8. JonasE

    Det är snarare du som far med osanning, då Moderaterna har minskat vad välfärden omfattar!!…..eller räknar du inte trygghetsystemen till välfärden??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.