Edward Riedl (M)

S lovade innan valet att aldrig ge SD inflytande

Innan valet lovade socialdemokraterna att aldrig ge sverigedemokraterna något inflytande i svensk politik. De till och med varnade för att alliansen skulle ge SD inflytande. Nu har vi svaret. Det blev socialdemokraterna som tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet gav SD möjlighet till inflytande. Alliansen har hårdnackat vägrat att ge något till SD vilket inneburit att de då valt att flörta med de tre röd-gröna partierna. Tilllsammans med SD valde nu de röd-gröna att göra vissa mindre justeringar i sjukförsäkringen – Inte de förändringar de vill ha fullt ut förstås. För nästa steg kommer de röd-gröna att tvingas ge mer inflytande till SD för att få. Pratet om att SD röstar med alliansen oftare än de röd-gröna är i sammanhanget helt ointressant eftersom de inte har möjlighet att påverka ett endaste dugg när de röstar med oss. För så länge som socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet  aldrig gör det som de lovade innan valet (att aldrig ge SD politiskt inflytande) så vinner alltid alliansen. SD fiskar inflytande och just nu får de just detta genom de som skrek allra högst att så aldrig skulle ske. Om de röd-gröna fortsätter med detta så finns facit ute i övriga Europa.

Edward Riedl (M).

12 kommentarer

  1. leif

    Alla utom just moderater vet exakt vad Bagdad Edward pratar om. Någon som orkar gå igenom Eddies blogg och räkna dom gånger han skrivit i princip samma sak. En gång för alla Edward, 9 av 10 är fler än 1 av 10. Trodde även moderater hade matte i skolan!

  2. Lars Gidlöf

    Nu är du väl återigen ute och cyklar. Hade inte Ni Alliansen förhandlat med SD?

    När förhandlade de rödgröna med SD? Ska inte Sverige ha en demokrati eller är det diktatur vi ska ha?

    Är inte SD ett legitimt parti i Sveriges >Riksdag? Fick de inte mer röster än Kd och V eller är det fel av mig?

    Hur ska oppositionen göra då, förklara det du ”kloka” politiker, förklara om nu de rödgröna är emot ett förslag från regeringen, och SD är också emot detta förslag, ska dessa då inte rösta eller hur ska de 349 ”kloka” göra i lekstugan riksdagen?

    Du hävdar att politiker är så kloka, ärligt så äcklar det mig,Ni utförsäkrar folk men då en minister avgår för att han sexchattat, då får han 1,3 miljoner kr, hur kan Ni säga att Ni förstår vanligt folk?

    Du leker lastbilschaufför på Solvalla, men vet du hur stressat chaufförerna har med dessa arbetstidsregler och allt krångel med detta?

    Varför gynna arbetstillfällen i restaurangbranschen med 1 miljon per jobb men rädda Svensk jsöfart, det kan ni inte.

    Förklara nu detta, hur kloka är Ni politiker?

  3. JonasE

    Och Reinfeldt skule aldrig göra sig beroende av SD!!, men det är just det han gjort, då han förlitar sig på att SD 9 ggr av 10 röster med regeringen!!.

  4. lf

    Du har nog inte fattat att alliansen är i minoritet.Då gäller det att kompromissa.Lär er det innan du skyller på socialdemokraterna att samarbeta med SD.Vad du tydligen inte förstår är att vi lever i en demokrati.Tycker du inte att SD är ett demokratiskt parti?
    Du säger att SD inte kan påverka er när de röstar på er,då kan man nog inte förstå sammanhanget.
    Jag tycker du skall sluta med bloggar av det här slaget.
    Du sjunker bara djupare Edvard Ridel!

  5. Krister Klermalm

    Du behöver inte ge lögnen än mer blå färg än att du är en Moderat med eran falskpel och vriden målning av verkligheten såsom sanningen. Du är som en lite trotsig envis pojk som inte vill ge sig.
    Jag tror nog att bloggläsaren går inte på dina fasoner om detta längre. Samtliga tre partierna själva uttalat om ditt påstående är felaktig. Lägg energin på något annat än det tramsiga spel som du gör. Komma fram istället och våga stå för eran sanna politik med at svara kommentarerna som är tydligen för vass för dig för dessa är verkligheten som ni vill inte ta er till.

  6. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2011-07-06 09:45)
    Nej vi har inte förhandlat med SD. Vår kommitéordförande frågade hur de tänkte rösta. Detta är en rimlig frågeställning på ett utskott som förbereder inför kammaren.

    SD är ett legitimt parti med värderingar som gjorde att inget av de andra partierna innan valet ville ge dem inflytande. Så fungerar demokrati. Min kritik handlar om detta löftesbrott av främst S.

    Sedan blir inte dina åsikter starkare eller bättre för att du framför dem spydigt. Försök möta dina medmänniskor med samma respekt som du själv vill bli bemött.

  7. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-07-06 20:47)
    Jag är fullt medveten om att vi trots en majoritet av väljarna bakom oss regerar i minoritet. Men om du läser en gång till vad jag skriver så förstår du vad min poäng är. Det socialdemokraterna lovade innan valet bryter de när de nu ger SD inflytande.

  8. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-07-06 21:43)
    Istället för att massproducera mer eller mindre begripliga kommentarer vore det intressant att höra dig utveckla dina resonemang kring det jag skriver om. Lovade ni inte innan valet att aldrig ge sd något inflytande? Var det inte just de här räkneövningarna som ni ägnade er åt innan valet när det såg ut som vi skulle få en röd-grön minoritetsregering? Vad har förändrats förutom att det blev en alliansregering i minoritet?

  9. JonasE

    Dörför att det stämmer!!, förutom att 9 ggr av 10 lär har sjuktit till 7 ggr av 10 efter regeringens senaste svit av nederlag!!.

  10. Krister Klermalm

    Miljöpartiet har tagit ställning att driva igenom egna eller rösta på de förslag som ligger i linje med partiets utan någon alls med SD att göra. Något du inte hajar forfarande eftersom du håller på att envisa dig om detta med SD inflytande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.