Edward Riedl (M)

Det skakar i omvärlden

Nu ser Italien som nästa land i Europa ut att ha problem med ekonomin. När en så stor ekonomi som Italien får problem är det inte nödlån liknande de vi ordnat till Island, Baltikum och Grekland som är aktuellt längre. Skuldkrisen för nationalstaterna blir allt svårare att skjuta framför dig. Dessutom vet vi att det finns ännu större ekonomier som t. ex. Storbritannien som har haft en skenande skulduppbyggnad. Det känns då tryggt att veta att svensk ekonomi är välskött och att vår finansminister heter Anders Borg och inget annat.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Så här går det med högerns politiska ohållbara ekonomier.
    Olika länders politiska beslut inom de finansiella ramarna för landets likvidamedel och ekonomiska styrning avgör hur följderna blir. Oskyldiga medborgare får ta smällarne som giriga kapitalister för deras hunger av mer pengar till sig själva spricker.

    Visst är det tryggt att sverige i förhållande sätt är eknomiskt välskött, beroende på hur du använt statskassan.
    Däremot har sverige inte ett välskött human trygghet av det ekonomiska styrningen av våra medel och resurser. Där skulle jag hellre se en anna än Anders Borg.

  2. Ante

    Det verkar som länder med högt skattetryck och stor offentlig sektor har klarat sig bra genom krisen.

  3. lf

    Nu ser vi Italien som nästa borgerliga borgerliga land i Europa,som kommer i svårigheter,säger du.
    Jag tycker att Anders Borg fn.sköter vår ekonomi bra.Men kom inte och säg att han har räddat Sveriges ekonomi.Han fick ta över en fylld kssakista.
    Det är det svenska folket som röstade emot evron och evrosamarbetet som skall ha beröm.Inte sant Edvard Ridel!

  4. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-07-11 16:17)
    Att du orkar. Berätta gärna om ditt alternativ till dagens marknadsekonomi istället för ditt slentrianmässiga gnällande på allt annat.

  5. Edward Riedl

    Svar till Ante (2011-07-12 18:23)
    Den gemensamma nämnaren är välskötta statsfinanser och ansvarsfulla politiker. Om du menar att elda på offentlig sektor är den enda framgången borde rimligen grekerna ha det rätt bra nu….

  6. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-07-15 17:34)
    Pratet om euron som förklaring till hur det ser ut i de olika länderna eller färgen på regeringarna håller inte för någon granskning. Det handlar istället om välskötta statsfinanser och ansvarsfulla politiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.