Edward Riedl (M)

Torkarblad

Jag har varit nere i Stockholm och jobbat ett par dagar. Nu när det var dags att åka därifrån började det regna. Jag köpte torkarblad på en bensinstation då mina gamla var rätt slitna. Jag stod länge och väl och försökte få dit de nya utan framgång. Till slut frågade jag personalen på macken och ingen av dem kunde byta torkarblad. Det slutade med att jag fick åka på en bilverkstad för att få hjälp. Visst är det bra att man numer kan köpa korv på macken – Men det är synd att det är svårt att få lättare hjälp med bilen. Men det gäller förhoppningsvis bara i Stockholm.

Edward Riedl (M).

13 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Jag vill få svar ifrån er: – Vill Moderaterna att Sverige ska vara ett land där alla efter sin bästa arbetsförmåga (oavsett det är 15-100%, även i en rehabliteringskedja) vill och kan arbeta ska ha ett jobb?

    Vi kan göra detta med ordning på ekonomin och förvalta resurserna annorlunda. Frågan är ifall Moderaterna är med på detta?!

  2. lf

    Jag har skrivit en kommentar till denna blogg tidigare.
    Men jag satt och funderade.Varför skriver ER denna blogg?
    Torkarblad!Skall vi väljare ta Ridels problem till oss?
    Torkarblad!
    Här sitter en ledande politiker från moderaterna och skriver om torkarblad.
    I TV visas bilder frän Somalia och Kenya där det är en
    svältkatastrof av enorma mått finns.
    Och då kommer torkarblad in i bilden.
    Finns det inte större problem att skriva om i sin blogg och delge allmänheten,då vet inte jag vad politiken går ut på.

  3. lf

    Edvard Ridel är bloggare på VK.Han skriver många bloggar.Efter kritik från många kommentatorer sade han att han svarade på alla kommentarer,men inte direkt.Men han skulle komma igen.
    Nu ser vi resultatet.Bloggkommentarer från juni har inte besvarats.Men EV är smart.Om man väntar tillräckligt länge med kommentar till kommentatorer som är kritiska så är det ju glömt.Alla ska veta att sen VK överlät till bloggarna att själva bedöma om de skall ta in kommentarer då har bloggandet som debattforum mist stora delar av sin trovärdighet

  4. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-07-15 18:16)
    Min blogg handlar om politik och livet i stort. Den är dessutom helt frivillig att läsa. Dessutom är intresset för variation stor. Jag skriver inte bloggen enkomt för att nöja dig…

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-07-16 17:18)
    Vill du veta hur jag svarar på kommentarer på min blogg kan du fördjupa dig i någon av de bloggar jag skrivit i ämnet.

  6. lf

    Nja,du har delvis klagat på att du har svårt med alla kommentarer då kan du väl ha sorterat bort torkarbladsbloggen.
    Nä,jag vill inte veta hur du svarar, det är naturligtvis upp till dig själv.Jag ville veta när!

  7. Krister Klermalm

    Ändå driver ni en politik där kronisk sjuka mfl blir utförsäkrade och tvingas till Arbetsförmedlingen trots dem inte klarar alls att arbeta av sin kroniska sjukdom, med följderna åter ska in i Försäkringskassans system igen med lägre nivå för vissa (förlorad SGI).

    Trots vi har skyddsnät i vårt land där var å en av invånare i kommunen/riket skall ha rätt till mat, boende, sjukvård, skola mm mm även om man saknar ett arbete att gå till – så förekommer det lagbrottsliga beslut och tjänstepersoner som utför felaktig hanteringar av ärendena där den enskilde inte alltid orkar av brist på orken till att kämpa om sin rättigheter.
    Ändå arbeta ni inte själva att förbättra systemen så inga förödande konsvekvens av ett orättfärdigad beslut, där dessutom FK överklagar trots den enskilda har rätt till sjukersättning etc.

    – Dessa företelser vill ni inte ta tag i utan hänskjuter bort ansvaret till den enskildes proccess krav trots det är en stor risktagande att bli överkörd ändå av myndigheterna av deras resurs möjligheter. Det är enbart vekhet att inte lyssna dessa fall med respekt till ett mer rättsäkert och tryggare välfärd därmet inger respekt till den enskilde samt stärkt förtroende till politik-en/erna.

    Ni för inte en politik för att minska barnfattigdomen på bästa sätt. För då hade ni sett till med krafttag att även minska diskrimineringen på arbetsmarknaden för kvinnorna, funktionhindrade, invandrare och ungdomar mfl som ger deras föräldrar arbete.

    Trots orden om att ni tyck så att – ”alla efter sin bästa arbetsförmåga (oavsett det är 15-100%, även i en rehabliteringskedja) vill och kan arbeta ska ha ett jobb” – Så överenstämmer det inte med hanteringen med sjukförsäkringen så arrogant och nonchalant beter er kring detta.

    Fattigdom som fattigdom ska inte få råda i ett rikt land som sverige! Resten är bara bull shit-snack.
    Min omtanke med andras välmående är inte spydigt utan jag är vass i argumenten mot eran ideologi och förda politik.

  8. Krister Klermalm

    Du motsäger mot eran politik om att – Försök möta dina medmänniskor med samma respekt som du själv vill bli bemött – något ni blanke fullständigt inte har någon alls självinsikt av. Då hade ni bemött remissinstansernas, sjukes och uppropens kritik med respekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.