Edward Riedl (M)

Hemkört från bolaget!

Folkpartisten Carl B Hamilton lanserar ett förslag där Systembolaget ska erbjuda hemleverans av sina varor. Med försöljningsmonopol via Systembolaget är det bra om tillgängligheten för de som har svårt att ta sig ökar. Jag tycker det är ett bra förslag och jag har svårt att förstå de som upprörs över att monopolet moderniseras.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. litentanta

    Alltid lika intressant att se hur ni i Alliansen förhåller er till saker som ökad tillgänglighet och ”valfrihet”…..

    Genom privatiseringarna av apoteken har ni INTE underlättat för många av oss kroniker vad gäller möjlighet att få tillgång till våra mediciner tex. Fler apotek med sämre sortiment och noll samarbete försvårar för många av oss. Käpphästen sjukförsäkringsfrågan fortsätter att vara en smärre katastrof för många sjuka, där handlar det inte om att öka någon ”service” eller hjälp till tillfrisknande.

    Är helt klart olika spelregler beroende på vad det handlar om, hemleverans av sprit (så oerhört korkat ändå) är en sak medan utförsäkringar och havererad skolpolitik är en annan. Seriösa politiker torde väl se till att skapa ett fungerande samhälle innan man börjar fjanta runt med de här ytterligheterna? (eller förresten, ska jag gissa, ni kanske ”skapar nya arbetstillfällen för entreprenörer” genom att fundera i de här banorna?

    Kom igen nu, med besparingskrav på Försäkringskassan som framtvingar nedlagda kontor och underbemanning inom vården känns det som att det finns en MASSA andra saker att prioritera.

  2. JonasE

    Problemer är att ökat tillgänglighet ger ökad konsumtion, är det så ni vill har det ??…….titta bara på England där man avreglerade detta, och alkoholrelaterade dödsfall sköt i höjden!!……dags att lära av andras misstag, så slipper man lära av sina egna!!.

  3. Edward Riedl

    Svar till litentanta (2011-07-19 16:45)
    Politiker bör ha en helhetssyn på samhället. Det ena utesluter oftast inte något annat. Att vilja förbättra tillgängligheten på systembolaget står inte i motsats till att vilja förbättra sjukförsäkringen.

  4. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-07-19 17:12)
    Enligt BRÅ:s egen statistik så ökar alkoholkonsumtionen och det dödliga våldet minskar. Min poäng är att världen sällan är helt svart eller helt vit. Det kan finnas många förklaringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.