Edward Riedl (M)

En miljon elbilar

USA:s president Barack Obama har ett offeiciellt mål att det innan utgången av 2015 ska rulla en miljon elbilar på de amerikanska vägarna. Det är ett offensivt mål som förhoppningsvis kommer att skynda på utveckling av billigare och bättre batterier vilket i sin tur är avgörande för hur snabbt vi kommer att kunna ställa om bilparken. Men att den stora amerikanska marknaden signalerar mer miljövänliga alternativ är viktigt för att få stora volymer för de bilföretag som ger sig in i detta. Troligen är det bara en tidsfråga innan vi får se elbilar i olika former ta över stora marknadssegment. Ett steg på vägen är laddhybrider som går både både eldrift och bensin/diesel. Förhoppningsvis har vi flera svenska företag som är med på olika sätt i den här utvecklingen.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. JonasE

    Norrland och elbilar lär inte komma så bra överens då batterier och kyla inte är kompisar direkt + att det lär gå åt batterikraft för att hålla bilen varm på vintrarna också!!……laddhybrider möjligen då, men risken är att när det är riktigt kallt så går dom mest på motorn i alla fall, har sett tester på prius som visar att den är rätt så törstig på sin vanliga motor!!.

  2. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-07-20 12:29)
    Precis som du skriver är vi fortfarande bara i början av denna spännande utveckling. Men det går fort och det gäller att hålla sig långt framme om vi vill att det i slutändan ska resultera i jobb i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.