Edward Riedl (M)

USA monterar ner den lilla välfärd de har

USA:s president Barack Obama har nu helt förlorat greppet om USA. Han har fått sälja hela sin politiska gärning för att inte USA skulle tvingas ställa in sina betalningar. Skuldtaket höjs och stora nedskärningar i en redan svag skattefinansierad välfärd väntar. Omvärlden har hållit andan och hoppats att demokrater och republikaner till slut skulle kunna enas så pass att ekonomisk härdsmälta kunde undvikas. Det ser ut att ha lyckats men till priset av Obamas hela politiska gärning som det ser ut för stunden.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. ceko

    Men vad menar Du Edward, USA som är Ditt föregångsland? Med låga skatter som de rika tjänar bäst på. Sedan så vill republikanerna även sänka skatten ytterligare. Varje människa skall klara sig själv. Men USA,s försvarsbudget är större än alla länder tillsammans. Menar Du att republikanerna (ultrahögern) försöker sätta käppar i hjulen för Obama?

  2. Ärland

    En man sa, – Är du i skuld är man inte fri. Bygg på hans ord ni som har makten! Borg verkar ha anammat tesen. Att bygga välfärd som Amerika gjort, är byggd på stor risk för undergång. Historien visar många stora maktcentra som gått under. Inka, Djingis Kahn, Rom och kanske Amerika.(säkert glömt många) Om Kina hämtar hem sina skulder från Amerika, skattkistan tom, vad händer? Kommer man krossa knäskålarna på Obama? Politik bygger på att många ska bidra, vissa ska inte ha det enklare. Ett samhälle bygger på att alla ska bidra till välstånd. Världen är på väg in i ett nytt scenario. Skuld är en börda.Ett lands välstånd bygger på allas bidrag utan undantag, en regering som anammar det nya i den globala värld vi lever i kommer att överleva. Moderater innehar makt, men allt bygger på samförstånd, glöm nu inte det. Väljare glömmer aldrig…Carpe diem…Detta läses av era meningsmotståndare också, om du har vett och förstånd att publicera.
    Ärland

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-08-11 20:40)
    Han är ytterst ansvarig som president. men självklart faller en stor skugga på republikaner som inte vill samarbeta. Min gissning är att väljarna straffar sådant beteende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.