Edward Riedl (M)

Berlinmuren

Idag är det 50 år sedan Berlinmuren började bygggas och delade Berlin, Tyskland och en hel värld. Kommunismen dog som idé för de flesta strax efter murens fall. Men under lång tid drabbades människor av ofattbar ondska i kommunismens spår i vårt närområde. För min generation (sjuttiotalisterna) var muren, Sovjet och hot om kärnvapenkrig en del av uppväxten. Glädjen när muren föll var stor för de flesta av oss. Det var början på förfallet av Sovjetunionen och det kommunistiska förtrycket. Världen blev bättre när muren föll.

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Lär vi något av historian egentligen?
    Nya murar har byggs upp hjälp av the-party rörelsen.
    Idag har vi det nyliberala förtrycket att kämpa med.
    Världen kan bli ännu bättre av jämlikhet och rättfärdigande.

  2. Krister Klermalm

    När ska du besvara dessa frågor då? Att tiga slår bara tillbaks på dig själv att inte göra det.

    Vill du att kommunerna ska ta sitt ansvar gällande utbetalningarna av försörjningsstöden sker god tid innan dagarna 28, 30 och 31 – då bland annat autogiro dras på kontot?

    Vill du att kommunerna ska ta sitt ansvar för sitt handlande kring försenade utbetalningar att kommunen står för alla extra utgifter, kostnader etc – oavsett vad för faktura som gäller i normen eller inte – av följden av detta?

    Utbetalningsdag är inte reglerat, läs på. Har du sett detta reglemente så vill jag se den. För finns den varför utbetals inte ändå försörjningsstödet i god tid för autogiro även så jag ansökt själv i god tid att dem ska hinna med det.

    Ska den folkbokförda Kommun ska kunna neka en försörjningsstöd bara för att du vistas i en annan kommun av en låg elräkning för att ha umgänge med barnen eller/och söker jobb?

    Följd del på frågorna: När nu itne kommunerna förbättrar sig borde tillsägelser ifrån Länstryelserna, socialstyrelsen och rättsliga domar bli mer skarpare, alternativet förstatliga försörjningsstödet och lagtexten blir tydligt om vars du söker det samt normen blir generell i alla kommunerna. Vad säger du om det.

  3. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-08-13 23:05)
    Snälla du. Jag svarar i snitt på kommentarer varannan vecka i klump. Du får bara ett svar oavsett hur många gånger du än ställer samma fråga. Så snälla du – Ställ inte samma fråga i varje blogginlägg jag skriver.

    Vi har ett bra skyddsnät i Sverige jämfört med alla andra länder i världen. Trots detta finns det ibland skäl att se över både regelverk och rutiner för att människor inte ska fara illa. I just ditt fall kan jag inte uttala mig då jag inte vet mer än vad du skriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.