Edward Riedl (M)

Alliansen och miljöpartiet bör samarbeta mer

För oss i alliansen blir det allt viktigare att söka brett stöd i riksdagen för våra förslag eftersom socialdemokraterna under Håkan Juholt inte verkar se några problem i att samarbeta med sverigedemokraterna trots alla deras löften om motsatsen innan valet. I ett sådant allt mer spänt läge under hösten är det rimliga att bjuda in miljöpartiet mer i alliansens arbete för att stänga ute SD från reelt inflyutande över svensk politik.

Edward Riedl (M).

11 kommentarer

 1. Lennart

  Den 23 augusti anklagar du de rödgröna – där miljöpartiet står för det gröna – för att samarbeta med SD. Fyra dar senare är det OK att Alliansen samarbetar med Miljöpartiet… jag förmodar att du märker hur ihåligt du resonerar… om inte, låter jag dig vara fortsatt okunnig.

 2. Krister Klermalm

  Moderaterna samarbetar mer med SD än de övriga partierna.
  Eller var det så att SD röstar med era förslag och inte de andra partierna.

  Du är likt ett barns trotsiga ensvishet att fortsätta att vara oförståerlig i vad är skiljnanden emellan – att rösta med och samarbeta.

  När ska du blir stor samt en vis politiker, änn så länge verkar det som du lever i det föråldrade tidsåldern.

 3. Mr Sound ***

  Hade människor velat ha MPs politik, då hade dom röstat på MP. Människor som röstade på Alliansen för att slippa MPs politik, och får den ändå, är det ett bra utfall av demokratin?

  Nej, det är det inte. Hur skall dessa rösta nästa gång för att slippa MPs politik?

  Men det mest märkliga och/eller tragiskt att se hur ni borgare aldrig lär er. Det är ju precis denna taktik som lett till att SD nu sitter i riksdagen. Partier är uttryck för opinion och det kan man naturligtvis inte ”stoppa” genom att göra tvärtom av ren barnslig trotsighet.

  Omsätt samma idé på projektet ”stoppa Vänsterpartiet”. Jaha, då gör vi såhär. Vänstern vill ha mer ekonomisk utjämning och mer bidrag. Då gör vi så här att vi ökar klyftorna med våld och tar bort alla bidrag!
  Det mobiliserar ju naturligtvis bara vänsterpartister ännu mer och gör att folk hoppar över till deras sida.

  Det enda sättet att stoppa ett parti är att göra dem överflödiga. Det gör man inte genom att sänka sig till dagisnivå och bekräfta SD:s egen tes om att de utgör den enda verkliga oppositionen.

 4. Ante

  Att SD röstar på S förslag betyder inte att dom samarbetar. Likadant är det om SD skulle rösta på regeringens förslag, det betyder inte att regeringen samarbetar med SD.

 5. Edward Riedl

  Svar till Krister Klermalm (2011-08-27 11:12)
  När alliansen och MP stängde dörren för SD i migrationspolitiken så kommer nu SD att försöka flörta med de röd-gröna. Tycker ni lika i allt för många frågor måste ni annars vara beredda att ta ansvar för utecklingen i vårt land med dem.

 6. Edward Riedl

  Svar till Ante (2011-08-28 10:15)
  Vi har två stora block som innan valet lovade väljarna att inte ge SD inflytande om de kom in i riksdagen. SD kommer givetvis på alla sätt att försöka få inflytande. Det ställer krav på de båda blocken att inte ge dem sådant inflytande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.