Edward Riedl (M)

Rekordmånga företag startas i Sverige

Det är glädjande att läsa siffrorna på antalet nystartade företag i Sverige under första halvåret i år. Under månaderna januari till juli har det startats 39266 nya företag i Sverige enligt Nyföretagarcentrums siffror som presenterats i Dagens Industri. Det är en ökning jämfört med föregående år på hela 20 procent. Det ser nu ut att bli rekord i antalet nystartade företag i år sedan mätningarna av Nyföretagarcentrum började göras 1991. En av förklaringarna är troligen att revisionsplikten för mindre företag togs bort av alliansregeringen förra hösten. Det är otroligt glädjande att allt fler väljer att starta företag och därmed bidrar till tillväxt, välstånd och välfärd i Sverige.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. JonasE

    Hur många av dessa är privtiserade statliga bolag??, för dessa borde inte räknas som nystartade företag!!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.