Edward Riedl (M)

Jakten på Annie Lööf

När det ser ut att vara nästan klart att Annie Lööf kommer att väljas som partiledare på nästa centerstämma börjar den mediala granskningen att bli tuffare av hennes leverne. Självklart ska makthavare granskas men när de grävande journalisterna inte kan hitta något smuts borde de släppa och gå vidare. Men så verkar inte den mediala logiken riktigt fungera. Istället används vinklingar som framställer personens, i det här fallet Annie Lööf, handlande som moraliskt tvivelaktigt. Scoopet är att hon tagit ut ersättningar för sitt boende i Stockholm på ett sådant sätt att det kan ifrågasättas. Att hon frivilligt avstått från delar av ersättningen för dubbelt boende som hon varit berättigat till av moraliska skäl nämns inte. Inte heller att hennes totala boendekostnader uppgår till 17 000 kronor i månaden med dubbelt boende och att ersättningen från riksdagen uppgår till cirka 2 000 kronor idag. Förvisso delar hon säkert dessa kostnader med sin make vilket också är skälet till att hon avstår halva ersättningen för sitt dubbla boende i Stockholm. Det skadar tilltron till demokratin och dess företrädare när media skapar scoop när det faktiskt inte finns någon substans i påståenden och avslöjanden. Fallet Annie Lööf är ett lysande exempel på när jakten på scoop går helt över styr.

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  1. Mr Sound ***

    Sveriges sämsta s.k. journalister har fått ett ansikte, för är det inte A och O att ta reda på vilka regler som gäller? Vad jag ser så väljer de att inte redogöra för vad reglerna säger, eftersom de vet att det Annie har gjort är korrekt.

    Sedan kan man tycka att ersättningen generellt är hög, lön, stockholmstraktamente, SJ-årskort, ersättning för dubbelt boende alternativt en av riksdagens gratis övernattningslägenheter…

  2. ceko

    Det är inte alltför många år sedan som Ove Rainer fick lämna som justitieminister hos S, trots att han följt regelverket. Men moraliskt ansågs att han hade gjort fel. Skillnaden mellan den vanliga Svensson och högt uppsatta politiker är att de är med och fattar besluten om regelverket vilket inte Svensson kan göra. Detta spär på misstron mot högt uppsatta politiker och detta med all rätt.

  3. Viktor Sjödin

    Tycker att det är en ganska låg rapportering kring det hela. (C) har fått en kritik att det är otydliga, sen kommer det en som är tydlig. Men det kanske är åsikterna som är problemet för journalisterna. Tycker nästan att det är ironisk att en person som har Thatcher som förebild betraktas som kall och ond.

  4. lf

    Jakten på Annie Lööf säger du.Men vad säger du då hennes partiledare inte tycker att hon är tillräckligt gammal för att axla den posten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.