Edward Riedl (M)

Politiskt våld kan aldrig accepteras

Politiskt våld är aldrig acceptabelt – Det måste alla förespråkare av demokrati vara eniga om. När extremvänstern utsätter SD-företrädare för våld skadar de demokratin och hjälper SD att vinna opinion.

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

  1. Mr Sound ***

    Bra, vi ska inte acceptera att demokratin urholkas och att politisk förföljelse legaliseras. Sen kan man tycka att Alliansen kunde officiellt gå ut med att förbjuda dessa brottslingar (även borgarna har ju sin beskärda del av vandaliseringar av partilokaler, signerad våldsvänstern). Men det är kanske att hoppas på för mycket…

    I Ekots lördagsintervju med Annie Lööf får hon frågan om målet för C är att Sverige genom invandring ska bli 40 miljoner invånare. Annie försöker fly frågan men säger till sist att hon inte vill sätta upp någon gräns för hur mångs som ska kunna invandra…

    http://static.sr.se/Laddahem/Podradio/Ekots_lordagsintervju/
    2011/09/SR_Ekots_lordagsintervju_110903_C018.mp3

    Det är svar som dessa som gör att SD ökar, inte genom att du med flera politiker tar avstånd från våldsverkare.

  2. Krister Klermalm

    När extremhögern utsätter politiska företrädare för våld stärker de demokratin och bidrar till fler söker sig till politisken.
    Så extremist är något vi ska vårda ömt om så det inte uppstår föraktfullhet till demokratin och uppfylld skevhet av fördomar. Vi måste finna beståndsdelar till ett mer stabilt och hållbart samhälle än det har förd politiken till idag har blivit.

  3. JonasE

    Politikskt våld är dessutom kontraproduktivt, så man kan undra över hur smarta dom som gör detta egentligen är ??.

  4. Krister Klermalm

    När extremhögern utsätter politiska företrädare för våld stärker det inte demokratin och bidrar bara till att fler söker sig till politiken. Gäller även med vänsterestremister och fundamenalister.
    Så extremist är något vi ska varsam om så det inte uppstår föraktfullhet till demokratin och uppfylld skevhet av fördomar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.