Edward Riedl (M)

Elbilar är framtiden

I takt med att batterikapaciteten blir allt bättre och tekniken allt billigare kommer elbilar i olika former att marknaden. Inte bara därför att miljön vinner på det utan även plånboken. På vägen dit kommer laddhybrider som har en mindre elbank med elmotor och en vanlig bensintank och förbränningsmotor att bli ett allt bättre ekonomiskt alternativ som gör miljön till vinnare. även om vi idag bara kan åka fyra fem mil på en åttatimmars laddning täcker det behovet för de allra flestas arbetspendling i vårt land. Jag kommer att jobba för att Sverige håller sig långt framme i den här utvecklingen. I slutändan kommer länder som är tidigt ute på banan att vinna många arbetstillfällen när teknikskiftet slår igenom på allvar.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. JonasE

    Då måste man först stävja de övervinster som elbolagen gör så att Elpriset blir vettigt, samt öka elproduktionen så att den klara fler el-bilar.

    Ytterligare ett problem är de höga anskaffningskostnaderna på elbilar, samt den stora miljökostnaden för dess produktion……materialet till bratterierna går ju ca 1 varv runt jorden innan dom kommer i en elbil.

    Till sist så går vinter och eldrift dåligt ihop, och lösningen på det är knappast en elhybrid, då jag sett tester på hur den vanliga motorn i sådana blir väldigt törstig vid hård anvädning…..typ vintenföre !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.