Edward Riedl (M)

Ordning och reda skapar trygghet

Ordning och reda skapar i statsfinanserna skapar trygghet både i den offentliga sektorn och i privatekonomin. Länder som missköter sin ekonomi hamnar i situationer där skatter måste höjas, pensioner sänkas och löner sänkas. Vi har sett det i vår omvärld allt för tydligt. Sverige har genom en ansvarsfull alliansregering klarat sig bättre än de flesta andra länder i världen. Ordning och reda inebär att man inte gör av med mer pengar än man har. Därför var vi tydliga i valrörelsen att våra löften var under förutsättning att det statsfinansiella läget innehäll reformutrymme. Det är i ljuset av detta det femte jobbskatteavdraget och sänkt skatt för pensionärer ska ses. Att genomföra ofinansierade reformer vore fullständigt ansvarslöst. Visst måste det vara roligt som Juholt (S) att lova mer åt alla. Problemet är bara att de länder som prövat detta har stora problem idag. Jag tror väljarna är klokare än att göra Sverige till ett nytt Grekland.

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Det är markant skillnad på Greklands och Sverige statstyrningarna, där Sveriges skattte-, pensions- och löne-politik skiljer endel till att Sverige har klarat sina statsfinaser även med ett Socialdemokratisk ledning. Eftersom även S skulle inte driva likadan politik som det gjordes i Grekland i åratal som ledde till deras finansiella fall.
    Ni leverar fortfarande denan slentriana retorik utan någob riktig politik för alla medborgare i landet. För där ni inte har tagit ansvar om är inom sociala skyddsnäten. Ända går folket på retoriken istället vara mån om sin nästa, för nästa gång är du själv fast i systemens bojor.

  2. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-09-06 20:09)
    Under krisen 2008 ville socialdemokraterna elda på ekonomin likt Storbritannien som vid det tillfället hade en lika stor statsskuld som Sverige. Se den stora skillanden idag och säg att det inte har betydelse vem som styr…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.