Edward Riedl (M)

10 år har gått

Det har nu gått tio år sedan terrordåden mot USA och den fria världen. Terrorism hotar alla öppna demokratiska samhällen och begränsar våra livsmönster. För tio år sedan blev al-Qaida, Usama Bin Laden och kriget mot terrorismen allämanna begrepp för att beskriva samtiden. Bush förklarade krig mot terrorismen och under Obamas administration kunde till slut symbolen, Usama Bin Laden, hittas. Under försöket att fånga honom blev han dödad och världen blev något lite säkrare. Den fria och öppna världen kommer alltid att vara sårbar för terrorism. Vi måste därför på olika sätt försvara och skydda oss. Men vi får aldrig kompromissa med dessa värden i skyddet av dem.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Manne N

    Intressant.
    Ingen annan stans har jag sett någon information om att man försökte fånga Bin Laden. Har du någon källa som kan bekräfta den uppgiften? I stort sett alla amerikanska källor har bekräftat att målet var att mörda honom. det är nämligen mord när man planerar och genomför dödandet av en människa i ett land man inte är i krig med. Tycker du inte att alla har rätt till en rättegång?

    Visst är det hemskt att 3000 amerikaner dog. Att angripa civila är särskilt hemskt. Jag tycker det skulle vara trevligt med en minnesdag för de 900 000 som har dött av krigshandlingar i Irak sedan dess. Det skulle även vara trevligt med en minnesstund för de drygt 20 000 som har dött i Afghanistan sedan dess. Av dessa är ca. 8000 civila.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.