Edward Riedl (M)

Svarta jobb blir vita med Rut och Rot

Enligt Skatteverkets egen kartläggning har rut och rot-avdragen förändrat inställningen till svartjobb. De går så långt att de menar att den svarta hushållssektorn är på väg att avveckla sig själv. Det är bra för både den som vill ha hjälp med byggarbete och städ hemma samtidigt som de som arbetar har skydd i form av försäkringar och annat.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. ceko

    Vet Du hur många ensamstående mammor har råd att nyttja RUT-avdragen? Inte särskilt många, för deras ekonomiska utrymme finns inte till städhjälp, de får städa själva. Men de får via skattsedeln betala till högavlönade så de kan nyttja RUT. Du kan väl svara på denna fråga.

  2. Uffe

    @ceko: hur många ensamstående mammor har råd att nyttja ROT-avdraget? Om du tycker att RUT-avdraget skall slopas pga att ingen ensamstående mamma har råd med det så borde väl detsamma gälla ROT, eller?

  3. Edward Riedl

    Svar till ceko (2011-09-14 16:25)
    Nästan inga ensamstående mammor har råd att köpa en ny lastbil. men det innebär inte att det är dåligt att vi bygger lastbilar i Sverige. Tvärtom är det en förutsättning att vi har en bra fungerande ekonomi för att alla ska ha det bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.