Edward Riedl (M)

Tid för ansvar

Idag presenteras alliansregeringens budgetförslag för 2012 och namnet på budgetpropositionen är "Tid för ansvar". I ett läge där stora delar av västvärlden brottas med skenande underskott i statsfinanserna och sparpaket och stålbad väntar står Sverige starkt. Alliansregeringen har tagit och fortsätter ta ansvar vilket ger oss en unik möjlighet att fortsätta satsa och bygga ut välfärden samtidigt som andra länder måste rasera sin. Vi kommer att kunna möta oroliga tider med satsningar på infrastruktur, utbildning, arbetsmarknadsåtgärder och låg skuldsättning i vår ekonomi. Vår låga skuldsättning ger oss möjligheter att klara riktigt svåra tider utan att behöva rasera välfärden på det sätt andra länder tvingas göra redan nu.

Läs hela budgeten här.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Mr Sound ***

    2006 så angav Alliansen att utanförskapet i sverige låg på drygt 1,2 miljoner personer och att man skulle kraftigt minska denna andel genom sin expansiva politik, i dagarna släppte riksdagens utredningstjänst RUT en rapport där man granskat hur väl Alliansen har lyckats bekämpa utanförskapet (hit räknas folk som är sjuka, arbetslösa, socialbidragstagare osv).

    Den visar att på fem år så har andelen i utanförskap sjunkit med hela 37 500 st dvs minskningen är i princip obefintlig och ryms inom felmarginalen

    Det har visat sig redan tidigare i olika undersökningar att Alliansens försök att minska utanförskapet är ett luftslott så för att försöka snygga till siffrorna har man under årens lopp förändrat beräkningsmodellen för vilka som anses vara i utanförskap för att på det sättet dölja sitt fiasko men sett ur den ursprungliga beräkningsmodellen så är minskningen obefintlig, enligt andra utredningar har den tvärtom ökat med x antal tusen personer.

    Snacket om utanförskap är bara en chimär då politikerna inte vill ta det rätta orden i sin mun som är asyl och anhöriginvandring, anser du att genom den uppgörelse med MP så bygger vi framtidens välfärd?

  2. Edward Riedl

    Svar till Mr Sound *** (2011-09-20 11:50)
    Uppgörelsen med MP är både moraliskt riktig och viktig för Sveriges fortsatta utveckling ekonomiskt. Vi har i Sverige under lång tid byggt vårt välstånd genom att många duktiga och kreativa människor från andra länder kommit hit och bidragit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.