Edward Riedl (M)

Försvarsbesök

Idag har jag besökt Skyddscentrum i Umeå och träffat Hemvärnet. Tillsammans med ett femtiotal moderata kollegor runt om i landet har jag besökt försvaret för att få en ögonblicksbild av hur vår stora försvarsreform fortlöper. Det var mycket spännande och lärorikt. jag har mycket att ta med mig tillbaka till mitt parti för att fortsätta förbättra försvaret.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Gott Edward att du intresserar dig för försvaret som åderlåtits för andra intressen i årtionden. Antingen skall vi ha ett försvar värt namnet eller också ingenting. En politiker i Danmark vid namn Mogens Glistrup ville i stället för försvar införa en telefonsvarare som sa ”vi ger oss” på ryska. För dryga 10 år sedan gjorde jag mitt sista repmöte i Norrbotten och döm om min förvåning så bestod beväpningen bl.a av kulsprutor modell årsmodell 36 (vattenkylda vrak som du ser på journalfilmer) samt kanoner vars projektiler inte rår på modernt pansar. De länder vi skickar bistånd till har nästan undantagslöst bättre vapen. Det vapenslag som är tongivande i alla moderna konflikter är flygvapnet vars förmåga att göra fjärrinsatser är betydelsefulla. Ett modernt svenskt försvar skall ha bra grejer och god utbildning. En pluton IT-nördar kan dock i dagens samhälle göra mer skada än en infanteribrigad. Hemvärnet = prostatagerillan kan endast utgöra en polisiär insats eftersom dess beväpning inte kan klara exempelvis ett flyganfall mot de mål de sätts att bevaka. Så jobba på för att vi skall få ett försvar som kan klara de uppgifter vi kan ställas inför.

  2. Edward Riedl

    Svar till Mr Cool (2011-09-24 19:37)
    Vi jobbar på för att vi ska ha ett funktionellt och uppdaterat försvar som svarar mot dagens utmaningar. Vi har kommit en bit på vägen och berömmet från NATO är glädjande för alla oss som vill att vi ska ha god kapacitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.