Edward Riedl (M)

SD får en politisk vilde

Sverigedemokraten William Petzäll lämnar partiet på grund av sitt missbruk men stannar kvar i riksdagen. Han blir därmed en politisk vilde i ett läge när det redan är väldigt jämt i riksdagen. Ytterligare ett avhopp från något av oppositionspartierna kommer att leda till att en samlad opposition bestående av socialdemokraterna, sverigedemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet inte längre kan vara övertygade om att vinna mot regeringen.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

13 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Keep on dreaming, Reidl! Att det här leda till att en samlad opposition bestående av S, SD, MP och V. När det inte längre kan vara övertygade om att vinna mot regeringen.
  Att du slösar energi på sådana uttalanden, när ni ändå söker samarbete med oss hos MP för att kunna vara en majoritets regerings styrd position.
  Det ligger närmare till nog omval istället för att låta främligheten ska få större plats i riksdagen.

 2. ceko

  Du skriver om politisk vilde. Det finns endast ett sätt att tvinga dylika att lämna riksdagen. Och det är genom domstolsbeslut. Och de 2 ledamöter som tvingats lämna riksdagen i modern tid är 2 moderater Martinger och Bertilsson. Vad har Du att kommentera om detta, jag förväntar mig ett svar!

 3. Mr Sound ***

  Du är för tragisk, Krister. Så fort du får chansen drar du fram främlingsfientligheten, egentligen är det hela ganska enkelt. Det har inte netto skapats ett enda nytt jobb i den privata sektorn sedan 1950-talet. Den offentliga sektorn har också slutat att expandera generellt sedan ett par decennier tillbaka. Alltså skapas det netto inga nya jobb i Sverige.

  Men sedan 1980 har Sverige tagit emot 1, 3 miljoner invandrare. Under samma period har det långsiktiga utanförskapet (inkl. öppen arbetslöshet) ökat med ungefär samma siffror. Det senare problemet har ju också tydliggjorts av inte minst Alliansen.

  Att du som argument mot SDs (invandrings)politik alltid dra upp främlingsfientlighetskortet visar om något att dina kunskaper i ekonomi är väldigt begränsad.

 4. Krister Klermalm

  Har jag huvudtaget tagit upp främlingsfientligheten här!? Nej, inte heller att det råder ett samarbete emellan V, S, MP samt SD. Inte heller någon Rödgröna opposition. Här har du fått bakfoten med det jag skrev. Dessutom tar du upp helt annat än vad bloggen handlar om. Det är tragiskt!

 5. Edward Riedl

  Svar till Maria Skiddi (2011-09-26 09:27)
  Jag tror tyvärr inte riksdagen sticker ut mer än samhället i övrigt. Det finns tyvärr missbrukare överallt i samhället. Vår uppgift är att hjälpa människor ut ur sina missbruk.

 6. Edward Riedl

  Svar till JonasE (2011-09-27 04:34)
  Regeringen behöver inget stöd från SD vilket de tre röd-gröna behöver. Det enda vi behöver är att de övriga fyra inte samarbetar. Det är skilland.

 7. Edward Riedl

  Svar till ceko (2011-09-28 21:06)
  Jag svarar som vanligt.

  Vad finns det att kommentera? Brottslighet tolereras inte oavsett vem som begår den. Moderater är inte varken bättre eller sämre människor än andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.