Edward Riedl (M)

Tungt för Juholt

Just nu är det tungt för Håkan Juholt och socialdemokraterna. I den senaste förtroendemätningen från Sifo om vem väljarna har störst förtroende för som statsminister av Reinfeldt (M) och Juholt (S) bör leda till oro i s-leden. 59% har störst förtroende för Reinfeldt och 20% för Juholt. Det innebär att inte ens de som kan tänka sig att rösta på socialdemokraterna är särskilt förtjusta i den som leder partiet. Dessutom visar undersökningen att en förkrossande majoritet av miljöpartiets väljare hellre ser Reinfeldt som statsminister än Juholt. Juholt har faktiskt långt mycket sämre förtroendesiffror än sin föregångare Mona Sahlin.

Läs mer här.

Edward Riedl (M). 

2 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Politikerförakt- Ett tecken på sundhet hos folket.

  Det har under en tid rapporterats om politikers otroliga fallskärmar,lön utan att behöva söka nya jobb och INGEN, absolut INGEN av Ni politiker på VK’s blogg har kommenterat detta.

  Jag förstår Er, för Ni är ju rädda om Ert egna lukrativa avtal,så inte kan Ni då protestera och kräva normala regler.

  En fråga till Er politiker, undrar om Ni vågar svara, varför ska Ni ha ett så mycket bättre avtal än andra kommun- och stadsanställda?

  Hur tror Ni att Ni kan få respekt från väljarna?

  Jag kommer lägga in exakt samma kommentar till samtliga politikerbloggar men tror inte Ni har mod eller förstånd att svara.

 2. Edward Riedl

  Svar till Lars Gidlöf (2011-09-28 16:34)
  Jagsvarar på i princip alla inlägg och gör så även denna gång. Med ditt och även andras sätt att se på politiker underlättas inte nyrekryteringen direkt. Visst finns det enstaka personer som missköter sig. Men de allra flesta gör ett bra jobb och vill väl. Dessutom är de flesta politiker fritidspolitiker som jobbar utan ersättning och i vissa fall med sammanträdesersättning. Det är långt ifrån så glamoröst som det ibland framställs. Sedan finns det ett mycket litet fåtal politiker som har politiken som heltidssyssla och en del av dem har bra villkor. I sak har jag inget problem med detta då de allra flesta jobbar hårt och gör ett bra jobb. Däremot kan man alltid diskutera hur avgångsvederlag mm ska vara utformat. Jag personligen ser hellre högre arvoden och inga eller lägre avgångsersättningar. Men vulgärdebatten om att politiker bara skor sig och struntar i andra bör inte vara vägledande för hur våra demokratiska system ska vara utformade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.