Edward Riedl (M)

Svenska kyrkan mot valfrihet?

I dagens VK skriver prästen Lisa Tegby om frihet och valfrihet. Hennes tes är att valfriheten minskar friheten. Jag hoppas verkligen att inte hennes tolkning av valfriheten som något negativt är representativt för kyrkan i stort!

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

 1. Läsare

  Lisa Tegbys inställning ser ut att vara representativ för Svenska kyrkan: Svenska kyrkan väljer församlingar åt medlemmarna och har avvisat medlemmars förslag om fri församlingstillhörighet.

  Jag läste att det i Lag (1998:1591) om Svenska kyrkan finns vissa hinder för större frihet i Svenska kyrkan, så du har chansen att medverka för en kyrklig organisation som innebär valfrihet för medlemmarna.

 2. JonasE

  Är den Moderata valfrihet bättre ??, då det är en valfrihet bara för den som kan betala för den !!…..resten får skyla sig själva i den Moderata världen !!.

 3. Läsare

  Längtan efter frihet föds när människor får smaka på friheten. Vill du medverka för större frihet i Svenska kyrkan, så att Svenska kyrkan blir en frihetsfaktor, en friskfaktor och en plats för växande och kreativitet i samhället? Nu slösas stora resurser bort för att människor som värnar ofrihet har företräde i en organisation vars struktur begränsar friheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.