Edward Riedl (M)

Jobbskatteavdraget

Alliansregeringens fyra första steg i jobbskatteavdraget har gett i princip alla som arbetar en extra tusenlapp mer i plånboken varje månad. Dessutom har tre av fyra fått 1500 kronor eller mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald. Det handlar för vanliga familjer om 30 000 kronor mer kvar i plånboken varje år. Det är viktigt att det lönar sig att arbeta för vanligt folk med vanliga jobb med helt vanliga löner. Detta har vi klarat av samtidigt som vi har stärkt välfärden på andra områden. Sedan vi tog över 2006 har vi dessutom ytterligare 200 000 skattebetalare vilket gör att de sänkta skatterna inte inneburit försämringar i annan välfärd.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Varför tar du upp det här slentriala orden igen som ni kör med. Samtidigt så har även utgifterna för den vanlige (vad nu det är, likt normalt är) arbetaren.

    Det ska också vara lönsamt tryggt kunna leva et trägligt liv. För tar du ditt ansvara så ska det lönar sig att ta ansvaret för sitt liv.
    [Hur kan ni påstå att det har stärkts välfärden på andra områden, när sjukförsäkringen ändå har år efter år överskott samtidigt har försämringar skett i bland annat psykvården]
    Det märks att du med era reliker ser igenom de försämringar har uppstått med era reformer samt neddragningar av resurser.

    Ska ni kunna ha en hållbar arbetslinje så krävs det att ni säger till skapren åt t ex Arbetsförmedlingen att de ska handlägga deras anställningsstöd igenom arbetsgångens vägar mer aktivt agerande och effektivare av progressiv arbetsmarknadspolitik. Företagen såsom organisationena tillsammans med arbetstagare ska itne få höra i telefonen ”Det ska vara det här också innan…”.
    Detta påvisar om att Arbetsförmedlingen är en tära verksamhet på vad de håller på med.

  2. JonasE

    Dessa 1500:- äts upp av alla höjda avgifter, såsom höjda kostander för a-kassa, och borttagna avdrag !!.
    Fördyrade pendlingskostnader med bil, men inga höjda avdrag för detta !!.
    Höjda belopp man inte får dra av för att pendla !!.
    För mig personligen så har dessutom fastighetavgiften blivit betydligt dyrare än vad fastighetsskatten någonsin var !!.
    Så de 1500 du talar om är borta !!…..för oss är det dessutom bara 1300:-.

    Den ”stärkta välfärden” känner varken sjuka eller arbetslösa av, snarare motsatsen !!.

    ”200 000 skattebetalare” låter ju bra, men då skall man komma ihåg att andelen av befolkningen som jobbar har inte ökat.
    Sysselsättningsgraden har sjunkit några tiondelar jämfört med augusti 2006.
    Befolkningen har alltså ökat mer än jobben i Alliansens Sverige.

  3. Johan

    Du borde även skriva att skatteintäkterna ökat med mer än 175 miljarder sen 2005. Alltså borde det finnas ett rejält utrymme för ytterliggare skattesänkningar. Beklagligt att det parlamentariska läget sätter stopp för detta.

  4. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-10-07 11:53)
    Arbetsförmedlingen har fått ett kraftigt förändrat uppdrag sedan vi tog över. Därmed inte sagt att det fungerar optimalt alltid och överallt för alla. Men det har blivit mycket mycket bättre.

  5. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-10-07 17:02)
    Era (läs socialdemokraterna) försök att påvisa att det är illa ställt med Sverige och att alla fått det sämre egentligen motbevisas av verkligheten för människor varje dag.

  6. Edward Riedl

    Svar till Johan (2011-10-07 19:09)
    Jag brukar ofta påtala att skatteintäkerna ökat trots våra skattesänkningar eftersom fler jobbar och är med och betalar skatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.