Edward Riedl (M)

S och V hoppar av debatt i protest

Socialdemokraterna och vänsterpartiet kommer inte att delta i debatten i SVT på söndag i protest mot att de skulle få stå bredvid Jimmie Åkesson (SD). I sak förstår jag deras kritik att ställas som en hel opposition mot regeringen och anser att SVT:s vd Eva Hamilton är fel ute när hon istället för att vara lyhörd tar till brösttoner. Men även socialdemokraterna och vänsterpartiet bör nog fundera vilket som är värst: Att stå brevid Jimmie Åkesson i tv-studion eller göra upp med honom i riksdagen!

Edward Riedl (M).

11 kommentarer

  1. Mr Sound ***

    Håller med Jimmie Åkesson när han säger ”jag kan inte se att det ger en bild av ett gott ledarskap och god demokratisk anda”.

    Men vem vet, det kanske var ett smart val av V och S på ett sätt, nu slipper de bli krossade av Åkesson i direktsänd TV.

    Dock, är det inte omöjligt att de ändrar sig nu när de skämt ut sig så offentligt. Men en sak är säker, hade jag varit S eller V-väljare hade jag skämts ögonen ur mig. Småbarnsfasoner!!

  2. Mr Cool

    Oavsett vad man tycker om SD så är det ett förakt mot demokratin och de huntratusentals svenskar som tydligen har ”fel åsikt” genom att inte ställa upp på debatt med ett parti som i demokratisk ordning är inröstat i riksdagen. Knäppgöksfaktorn är hög i SD men överträffas ofta av MP såväl som V. Men jag kan förstå att Juholt nu vill ta bort fokus från sina egna övertramp där han ena sekunden är ”särbo” eller ”kulbo” för att sedan avslöjas som ”sambo”. Utformningen på bidragsblanketterna styr tydligen vokabulären. Precis som Mona skyller han på ”otydliga regler” men det torde inte vara en Svensson förunnat att klara sig undan genom att påstå ”att man fyllt i blanketten fel”. Det torde vara ett normaltillstånd att förstå innebörden av ett enkelt regelverk speciellt om man suktar efter rikets högsta ämbete. Men vill man inte förstå och kan tjäna en krona på det så…..

  3. Krister Klermalm

    Även du själv nämner ibland de fyra partierna antingen som rödgrön eller av opposition i sin helhet.
    Då borde det väl rimligen att även blland medier förhåller sig till att de fyra är enskilda med varann i dags lägget.

    Att du fortsätter falangen om att göra upp med SD, påvisar at du itne lyssnar. Säkert gör M likadant med Jimmie i andra frågor. Om vi ska se på det sätt som ni gör det.

    Det märks bland Alliansen, främst moderater, här i länet kommer ifrån att ni har en hobby av att finna på ett något löjligare sätt klantigheter som om det inte förekommer inom Allians partierna också. Det förnuftige förstår detta ändå att fuffens förekommer även inom politiken. Varför spä på det istället för att ta fram något konkret som minskar politiker föraktet. Sådant bidrar just inte det.

    Vad gör man när ni inte har innehåll av mänsklig värde i politiken eller visioner om ett mer jämlikt samhälle. När ska ni sluta med att blunda undan av sållet i välfärden.

  4. Lars Gidlöf

    Håller inte med att de ställs som en samlad opposition, de ställs framför Alliansen. Det är sjukt barnsligt att inte deltaga i debatten från V och S sida, SD är ju,även om jag inte alls har några sypatier alls för dessa,liksom jag inte har för Alliansen, invalda av folket och inte genom valfusk.

    Och de ska debattera ekonomi,inte flyktingpolitik eller liknande. Jag hoppas nu detta löjliga beteende visar sig i opinion undersökningarna framöver.

    Vi snackar om demokrati,men att då inte ens kunna stå bredvid folk med en annan uppfattning är ju äckligt.

  5. ceko

    Du fortsätter att tjata om att S gör upp med SD i beslut i Riksdagen. Det finns de som gått igenom besluten i Riksdagen. Och i de allra flesta fall så röstar SD med Högerregeringen. Din trovärdighet blir bara mindre och mindre.
    En annan sak som måste införas i Sverige är båtskatt. Det ligger rätt så stora båtar i våra farvatten. I rättvisans namn kan Du motionera att båtskatt skall införas i Sverige.

  6. Edward Riedl

    Svar till Mr Cool (2011-10-07 18:12)
    Jag håller med dig om att man i demokratisk anda ska ta alla debatter. Nu var förvisso s och v av uppfattningen att de inte ville bildsättas med sd. Men mp var med i den aktuella debatten och jag tror få kopplade ihop dem som ett gemensamt block mot regeringen.

  7. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-10-07 21:54)
    I grunden, vilket jag också skriver, kunde svt ha lyssnat på kritiken. Men i slutändan så gör s upp med sd i vissa frågor och det borde ju vara värre än att stå brevid dem i tv-studion.

  8. Edward Riedl

    Svar till ceko (2011-10-09 16:54)
    Alliansregeringen vinner alla omröstningar för sina förslag i riksdagen så länge de fyra oppositionspartierna inte går ihop. Så ser det politiska läget ut. Vi beöver aldrig sd för att vinna utan bara att de fyra oppositionspartierna inte går ihop.

    Så jag kommer att fortsätta skriva precis hur det är.

  9. Edward Riedl

    Svar till ceko (2011-10-09 16:54)
    2. Sedan delar jag inte din uppfattning om behovet av en särskild båtskatt utöver alla de skatter vi redan har. Att låta avundsjukan vara vägledande i utformning av nya skatter bär nog bara fel tror jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.