Edward Riedl (M)

Medborgarskap på prov!

En av de tyngsta lokala företrädarna inom socialdemokraterna, Ilmar Repula, gick i slutet av veckan ut med ett förslag om medborgarskap på prov. Att det är ett synnerligen märkligt förslag, eftersom det innebär att människor skulle kunna bli statslösa, förstår de flesta. Men när socialdemokraternas ansvariga på området, Morgan Johansson, direkt välkomnar förslaget är det tid att bli orolig. Självklart blev sverigedemokraterna glada då ytterligare ett parti såg ut att dela deras åsikter. Däremot var vi nog många andra som kände viss oro. Var det här ett närmande mot sverigedemokraterna från socialdemokraternas sida? Eller var det bara ett i raden av feltänk sedan Juholt tog över rodret på (S)kutan. Efter en stund på fredagen gick så Morgan Johansson (S) ut igen och förklarade att socialdemokraterna inte tyckte så, men att alla förslag var intressanta att diskutera.

Tack och lov är socialdemokraterna idag långt ifrån makten vilket gör att inget av alla dessa feltänk riskerar att bli verklighet.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Edward, jag delar inte din vånda över det fruktansvärda scenariot att folk som bryter mot svensk lag skulle bli statslösa. Det grundläggande felet är att det är alldeles för lätt att erhålla medborgarskap. Det vore helt i sin ordning att INNAN man erhåller medborgarskap så skall man inte varit straffad på 5 år och i övrigt visat att man TILLFÖRT samhället något genom att arbeta och betala skatt.

    Jag bor utomlands och här bor många ”svenskar” vars enda mål att åka till Sverige var just att erhålla medborgarskap. Med det i hand så återvänder man till sitt hemland, inte sällan sjukskrivna eller på annat sätt nyttjande av välfärdssystemen. Sen kommer den riktiga godbiten nämligen GARANTIPENSIONEN som man får utan att ha betalt 1 krona i skatt. Den är på sisådär 8000 kr i månaden och under en förmodad pensionstid på 20 år (65-85) så blir det en god slant som kan tas ut på Bankomaten i hemlandet d.v.s. 1.920.000 kr. Det kan väl ses som en god ersättning för en kortare vistelse i Sverige och får t.o.m. en Lottovinst att blekna. Har man sen kvar lägenheten i Sverige som kan kanske fått via Bostadsförmedlingen och hyr ut den svart så blir det ytterligare grädde på moset. Att sen bara garantipensionen nästan motsvarar två heltidslöner i sitt gamla hemland gör ekvationen ännu roligare. Skttepengarna kommer aldrig att räcka till om de förslösas på detta lättvindiga sätt.

  2. Edward Riedl

    Svar till Mr Cool (2011-10-09 12:49)
    I förslaget skulle det bli lättare att först få medborgarskapet än idag. Men det skulle också gå att bli av med det. Jag menar att det ska vara fortsatt som idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.