Edward Riedl (M)

Varför skriver jag inte om Håkan Juholt

Jag har de senaste dagarna fått flera frågor om varför jag inte skriver om det som händer inom socialdemokratin och med Håkan Juholt. För mig handlar detta ytterst om något som socialdemokraterna måste hantera inom sitt parti själva. Det finns inga långsiktiga vinnare på det som nu händer. Socialdemokrater är i grunden inte mer ohederliga än personer från andra partier eller personer utanför politiken och att försöka påstå detta leder inte till något gott. Jag gläds inte heller åt att mina medmänniskor far illa som Håkan Juholt säkerligen just nu gör – Med egen förskyllan eller inte. Jag vill hellre att vi får börja prata politik igen än att läsa om krisen inom socialdemokratin. Vi i alliansen kommer att vinna över socialdemokraterna igen valet 2014 därför att vi har en bättre politik för Sverige. Jag kommer fortsättningsvis att berätta vad vi vill med Sverige och att kritiskt granska våra politiska motståndares förslag – Inte deras personer.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Villy Hansen

    Jag får härmed ge dig en stor uppskattning för den retorik du använde i ditt inlägg om Juholt. Min uppfattning är att det inte är särskilt meriterande att debattera om vad Juholt råkat i. Den saken kommer att ha sin egen ”mediala gång”. Det finns egentligen ingen finess i att hamna i denna situation som Juholt gjort. Men det finns ju några som behöver arbeta med frågan. Villy Hansen

  2. Mr Cool

    Det är ett klokt beslut att inte vältra sig i Juholts problem inte minst eftersom andra redan vänder ut och in på honom. Efter att ha rest med kunder i över 25 år kan jag säga att sannolikheten att fylla i reseräkningen fel är ytterst liten eftersom det påverkar den ersättning man persoligen erhåller för sina utlägg. Dessutom är det i alla fall i den privata sektorn någon annan som attesterar d.v.s. godkänner utläggen. Men till Juholts försvar vill jag säga att just reseräkningen brukar användas som instrument för att täcka kostnader som inte täcks av resereglementet. Det kan vara parkeringsböter, skenande spritnotor med kunder eller besök på klubbar som Rosengren gillar eller andra ”inrättningar” som alltid är mycket efterfrågade speciellt vid resor utomlands. Men börjar man gräva i detta så ligger nog många illa till skulle jag tro.

  3. JonasE

    Man kan undra hur många politiker(eller andra för den delen),som skulle klara den typ av ”granskning”/drev som nu förekommer ??.
    Hur många skulle klara av att någon verkligt genomgranskar, och kontrollerar att alla papper man fyller i, allt man gör ekonomiskt är fullt korrekt ??.

  4. Maria Skiddi

    Det finns ju ingen som helst vits att som yrkespolitiker i andra partier skriva om Juholt egentligen, så jag tycker inte alls att det är konstigt. Jag hade inte förväntat mig att tex DU skulle göra det.

    Det är bra att makten synas. Alltid. Media är en av de funktionerna. Den primära funktionen BORDE ju vara den norm och den kultur ”fuskare” utvecklas i, dvs hos dem själva.

    Tyvärr KAN inte en person i Juholts position stå och prata om den ”lilla människans” behov- etik, moral och vara äkta. Inte med millefallskärmen för att han fick putten fr partisekreterarjobbat, inte med den lönen och aktivt söka hela hyran.

    Enkel matte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.