Edward Riedl (M)

EU-kommissionen positiva till Norrbotniabanan

EU-kommissionen kom idag med beskedet att de i sitt förslag till transeuropeiskt transportnätverk har med Norrbotniabanan och den Bottniska korridoren som prioriterade infrastruktursatsningar där EU kan vara med som medfinansiär. Detta är mycket glädjande och ett bevis på att kommissionen har lyssnat på alla oss som både regionalt och nationellt har argumenterat för detta.

Samtidigt återstår mycket att göra för att planerna för att finansiera Norrbotniabanan skall kunna bli mer konkreta och ansvaret framöver ligger på såväl staten som på regionens aktörer. Ännu har inget realistiskt förslag presenterats kring hur en sådan finansierng ska kunna komma till stånd. Socialdemokraterna har visserligen lovat att satsa på Norrbotniabanan men när de inte följer upp sådana löften med satsningar i sitt budgetalternativ så är det svårt att betrakta dessa som särskilt allvarligt menade. Alla vi som vill se en Norrbotniabana mellan Umeå och Luleå har fortfarande ett stort arbete framför oss även om EU-kommissionens förslag är en bra hjälp på vägen.

Edward Riedl (M)

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Leif

    Ska erkänna att jag är förvånad att du inte tog tillfället i akt och hyllade din regering för att ni tar ansvar för ekonomin när ni ville sparka ut en sjuk 90-åring. Tolkar tystnade som om du inte håller med, aj aj.

  2. Edward Riedl

    Svar till Leif (2011-10-19 16:19)
    Vad jag vet har hon fått stanna. Vi har inte ministerstyre i Sverige utan vi har lagar och regler som gör oss till ett rättssäkert land utan godtyckliga tolkningar. Dessutom så har vi troligen Europas mest generösa flyktingpolitik. Jag har dock förståelse för att det finns de som vill ha ännu friare invandring – Men kom ihåg att det kortsiktigt finns en prislapp också. I övrigt kan vi nog alla känna med enskilda fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.