Edward Riedl (M)

Mer av samma är knappast lösningen

Röster inom den politiska oppositionen, näringslivet och ekonomer påtalar i omgångar att Sverige borde ha en mer expansiv finanspolitik. Med enkla ord – Låna pengar och göra av med dem. Det gäller då att komma ihåg att det var precis sådan politik som satte Grekland och många andra europeiska länder i den situation de nu befinner sig i. Till råga på allt vill nu också G20 att de välskötta länderna ska låna och konsumera mer för att få igång ekonomierna som tidigare gjort precis det och nu hotas av kollaps. Mer av samma som satt världen i nuvarande situation kan knappast vara lösningen långsiktigt.

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Ante

    Borg kommer att elda på ekonomin med hjälp av underskott om EU går in i en ännu djupare kris. Han tycker det är för tidigt än. Borg vill inte använda allt krut för tidigt.

  2. Edward Riedl

    Svar till Ante (2011-11-10 18:08)
    Precis. Om läget förvärras måste vi ha egen kraft. För är vi då redan överbelånade likt övriga Europa får vi problem. Det är ok att balansera ekonomin över konjunkturcykler. Problemet är nu att många länder lånar även i goda tider.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.