Edward Riedl (M)

Olovlig fotografering

Regeringen arbetar just nu på att ta fram en lag för att stävja en del av baksidorna med det kraftigt ökade fotograferandet i samhället. Det är givetvis många svåra överväganden som krävs. Men i grunden är det bra att vi som lagstiftare arbetar för att stävja kränkningar som idag sker. Det är inte ok att fota och filma alla människor i alla situationer i alla syften.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Var försiktig med att ryckas med i en ”viktoriansk” anda av fotohindrande. Se på ditt eget fotande i bloggen, t ex från lunchen du var med på och på den personal som passerar bakom.

    Se friheten här som grund och inte en eventuell skada utifrån en rädsla för att bli fotograferad. Då är både valfrihet, öppenhet och i grunden demokrati i gungning.

    Dagens mobiltelefoner med omedelbart fotande och bildskickande är i grunden bra och viktigt, både i envälden där man visar på förtryck och i demokratier, litet som stort, där fler bilder ger bättre kommunikation människor emellan.

  2. Edward Riedl

    Svar till Ilhan (2011-11-10 15:08)
    Det finns många exempel på när det är kränkande. Elever som mobbar andra elever och filmar detta och lägger upp det på nätet där det finns för tid och evighet. Exemplen kan göras många där fotografering inte bör vara tillåten eller rendera i hårdare påföljd i kombination med annat. Kring detta kan vi ha olika synpunkter och innan vi går till beslut ska vi ha funderat ordentligt för att det ska bli bra.

  3. Edward Riedl

    Svar till Urban Bengtson, idékonsult (2011-11-10 17:07)
    Se mitt föregående svar också.

    Vi ska självfallet vara försiktiga och öppenhet ska vara huvudregeln. Men det finns idag problematik vi inte bara kan blunda för där många far väldigt illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.