Edward Riedl (M)

Svenska företag är mest innovativa i världen

När nyhetsbyrån Thomson Rueters listat världens 100 mest innovativa företag i världen finns hela sex stycken svenska företag med. Bara länder som USA, Japan och Frankrike har fler företag med på listan. För ett land med nio miljoner invånare sticker Sverige ut. Det är bara Liechtemstein som har fler innovativa företag per capita än Sverige. Ericsson, Scania, Volvo, Alfa Laval, Atlas Copco och Sanvik är de svenska företagen som finns med i topp 100. Det här är också grunden för fortsatt svenskt välstånd – Företag som ligger i den absoluta framkanten och tänker nytt. Som svensk kan man inte annat än vara stolt över våra duktiga företagare och anställda.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Visst kan TR listans ”100 mest innovativa företag i världen” är en bra måttstock på hur innovationerna ser ut, särskilt för storbolagen, bland innovativa företag per capita i ett land.
    Eftersom de är stora redan så har de inte så svårt att ligga vid framkant och tänker nytt, där rovvande ifrån såsom enskilda som mindre företagens chanser att behålla sina rättigheter.

    I återkommande fraser sägs hur viktigt det är med småföretagen för tillväxten och där jobben finns.
    Ändå vågar inte investmentbolag mfl (inte ens statliga verk) satsa på dessa driftiga företagare.
    Vi värnar inte direkt så omsorgsfullt våra duktiga företagare och anställda ifall patenten hamnar hos storbolagen eller utomlands istället. Här bygger vi det hållbara framtidens svenska välstånd.

    Därav vore det mer intressant att veta vilka länder som är bäst i världen som tar hand om innovationerna bland ny kläckarna till medelstora företagen. Vilket kapital vi skulle ha haft då till än mer sunda statfinanser ifall patenterna stannar kvar inom landet.
    Det svenska solcellspanelen skapade nya jobb i tyskland istället, för ingen vågade här att satsa på den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.