Edward Riedl (M)

Psykisk ohälsa

Igår kväll var bl.a. den unga och mycket talangfulle komikern Björn Gustafsson med på Skavlan. Han berättade om hur han som väldigt ung fick det stora genombrottet och hur det tärde på honom. Han är långt ifrån unik i det fallet. Det var fint att i sammanhanget höra den gamle nestorn från SAS berätta om liknande upplevelser på toppen av sin karriär. Det visar bara att vi måste avdramatiesera mystiken kring psykisk ohälsa i vårt samhälle. Det är mycket tabu kring vår själsliga ohälsa och även om många drabbas under någon period i livet i olika utsträckning är det något vi talar mycket tyst om. Det är därför bra när människor orkar och vågar berätta om motgångar i livet som en naturlig del av livet. Kroppen säger ifrån när den pressas för mycket. Det är inte ett tecken på svaghet utan ett tecken på att vi är människor.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.