Edward Riedl (M)

Färjeförbindelsen mellan Umeå och Vasa

Jag har idag skickat ut ett pressmeddelande om arbetet med att säkra den långsiktiga finansieringen av Kvarkentrafiken. Ni kan läsa det nedan.

Edward Riedl (M).

"Med anledning av RG-line:s ansökan om konkurs är det nu viktigt att Finska staten, som är ansvarig för upphandlingen, nu tillsammans med Region Västerbotten och kommunerna Umeå och Vasa tar ansvar för att färjetrafiken mellan de två städerna fortsätter utan driftstörningar." Detta säger Edward Riedl moderat riksdagsledamot från Umeå. Detta är viktigt för att upprätthålla förtroendet hos såväl passagerare som de företag som är beroende av linjen för varutransporter och måste vara prioritering nummer ett i den situation som uppstått.

Långsiktigt ligger det i allas intresse att hitta en hållbar finansiering av färjetrafiken fortsätter Riedl. Jag håller nu därför fortlöpande kontakt med departementet. Min personliga uppfattning är att svenska staten bör vara en aktiv part i arbetet med en framtida färjetrafik. Många andra färjeleder i Sverige är direkt eller indirekt beroende av statligt stöd och det kan finnas anledning att se över sådana möjligheter även i detta fall.

En välfungerande väst-östlig infrastruktur mellan Norra Sverige och Finland, och i förlängningen tillgången till den ryska marknaden, är viktig för såväl våra stora industriföretag som Volvo och hela skogsklustret som för andra stora intressenter som exempelvis den planerade IKEA-butiken i Umeå. Därför så finns det ett stort allmänintresse i att färjetrafiken fortsätter att fungera väl. För mig är detta en mycket prioriterad fråga och jag kommer att arbeta hårt för att få att färjetrafiken ska kunna fortsätta avslutar Riedl.

 

 

 

 

 

Edward Riedl (M) arbetar för att kvarkentrafiken ska kunna fortsätta.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.